Η αποπληρωμή θα πραγματοποιηθεί με κεφάλαια του ελληνικού προγράμματος που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, ενώ η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι πιστωτές είναι απόλυτα έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα η εξαγορά των 13 δισ. ευρώ από τον ESM θα αποβεί ευεργετική για την Ελλάδα, καθώς ο ευρωπαϊκός μηχανισμός έχει πολύ χαμηλότερο επιτόκιο σε σύγκριση με αυτό το ΔΝΤ, ενώ ταυτόχρονα δεν θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση από τα κράτη-μέλη, μιας και θα χρησιμοποιηθούν κεφάλαια τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσει η χώρα.
Μάλιστα η «Handelsblatt» επισημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση, τουλάχιστον κατ’ αρχήν, με αυτήν την εξέλιξη. Το Βερολίνο αντιμετωπίζει αυτήν την πρόταση ως μία εναλλακτική λύση, αλλά καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί πριν από το πέρας του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018.
Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει τη Σερβία - Χωρίς ρεύμα 10.000 καταναλωτές
Αυτή τη στιγμή το Βερολίνο, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα, επικεντρώνεται στο τρέχον πακέτο στήριξης και σε όσα οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα.
Πάντως οι πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν και άλλες λύσεις αναφορικά με το χρέος, μία εκ των οποίων είναι η παράταση του χρόνου αποπληρωμής κατά 10 ή 15 έτη.
Επίσης η ΕΚΤ και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης θα μπορούν να επιστρέφουν στην Ελλάδα τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.
Πάντως το ΔΝΤ και κυρίως η Κριστίν Λαγκάρντ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους, με τη γερμανική εφημερίδα να προσθέτει ότι το ΔΝΤ το πιθανότερο είναι να συμμετάσχει, προφέροντας χρήματα στην Ελλάδα, μετά την υπογραφή μίας μονετούς «σύμβασης» με τη χώρα.