Οι γερμανικές εισαγωγές από και οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν στα 170 δισεκ. ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας που εξέτασε το Reuters.
Η εξέλιξη αυτή πιθανόν να θεωρηθεί θετική από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει ως στόχο της να προστατεύσει το παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές και τις δηλώσεις του επικεφαλής σύμβουλου του για το εμπόριο ότι η Γερμανία εκμεταλλεύεται το αδύναμο ευρώ για να ενισχύσει τις εξαγωγές.
Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο άνδρας που έβαλε φωτιά σε γυναίκα σε συρμό του μετρό
Η γειτονική Γαλλία παρέμεινε ο δεύτερος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος με συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές ύψους 167 δισεκ. ευρώ. Οι ΗΠΑ ήρθαν στην τρίτη θέση με 165 δισεκ. ευρώ.
Το 2015, οι ΗΠΑ έγιναν ο βασικότερος εμπορικός εταίρος για τη Γερμανία ξεπερνώντας τη Γαλλία για πρώτη φορά από το 1961 χάρη στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και του αδύναμου ευρώ.
Σε ό,τι αφορά μόνο τις εξαγωγές, οι ΗΠΑ παρέμειναν ο βασικότερος πελάτης γερμανικών προϊόντων το 2016, εισάγοντας προϊόντα από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αξίας 107 δισεκ. ευρώ. Η Γαλλία παρέμεινε ο δεύτερος σημαντικότερος μεμονωμένος προορισμός εξαγωγών για γερμανικά προϊόντα ύψους 101 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία. Στην τρίτη θέση είναι η Βρετανία, εισάγοντας γερμανικά προϊόντα αξίας 86 δισεκ. ευρώ.