Οκτώ άτομα ταξίδεψαν με τρένο και λεωφορείο, προτού αναγκαστούν να μετακινηθούν με ένα…χειροκίνητο τρόλεϊ πάνω σε ράγες, για περίπου 1 χιλιόμετρο.
Ο λόγος είναι η αδρανοποίηση της πλειοψηφίας των μέσων μεταφοράς στη Βόρεια Κορέα, εξαιτίας του κορωνοϊού.
Η χώρα επιμένει στους ισχυρισμούς ότι δεν έχει καταγράψει ως τώρα κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, με πολλούς να αμφισβητούν το γεγονός.
Από τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, τα τρένα της Β. Κορέας απαγορεύεται να εισέρχονται στα εδάφη της από αλλού ή να εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ και οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις έχουν επίσης ακυρωθεί.
Έτσι, οι Ρώσοι διπλωμάτες είχαν πράγματι λίγες εναλλακτικές ως προς την μετακίνησή τους.
«Καθώς τα σύνορα είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο και η κυκλοφορία των επιβατών έχει σταματήσει, χρειάστηκε να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι επιστροφής», έλεγε η σχετική ανάρτηση στο Facebook του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας.
Οι φωτογραφίες που κοινοποίησε το Υπουργείο δείχνουν τους διπλωμάτες να επιβαίνουν στο τρόλεϊ καταμεσής ενός ερημικού και παγερού τοπίου, ενώ σε ένα βίντεο οι ταξιδιώτες ακούγονται να ζητωκραυγάζουν, έχοντας περάσει στη Ρωσία.
Ο κύριος οδηγός του «οχήματος» ήταν ο αναπληρωτής πρέσβης Βλάντισλαβ Σορόκιν, ο οποίος έσπρωξε το τρόλεϊ πάνω από τη γέφυρα του ποταμού Τούμεν και πάνω από το σύνορο μεταξύ Β. Κορέας και Ρωσίας.
Έτσι, ο πρέσβης έδωσε την τελική πινελιά στο ταξίδι των διπλωματών, στο οποίο είχε προηγηθεί μια διαδρομή 32 ωρών με τρένο και άλλη μια, 2 ωρών, με λεωφορείο, από την πρωτεύουσα της χώρας Πιονγκγιάνγκ έως και τα σύνορα.
Στα σύνορα τους υποδέχτηκε μια ομάδα Ρώσων αξιωματούχων, και το γκρουπ συνέχισε το ταξίδι του με λεωφορείο έως το αεροδρόμιο του Βλαδιβοστόκ.
Σε ολόκληρη την συνοριογραμμή της Β. Κορέας έχουν τοποθετηθεί από την αρχή της πανδημίας επιπλέον φύλακες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες εισροές από το εξωτερικό.
Η γενικότερη δυστοκία που έχει επιφέρει αυτή η κατάσταση στις μετακινήσεις εξώθησε πολλούς ξένους διπλωμάτες στον επαναπατρισμό και πολλές πρεσβείες της Δύσης στο προσωρινό κλείσιμο.
Οι περισσότεροι αξιωματούχοι επέστρεψαν στις χώρες τους μέσω Κίνας, με την εξαίρεση μιας και μοναδικής πτήσης τον περασμένο Μάρτιο, από την Πιονγκγιάνγκ προς το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, απ’ όπου οι διπλωμάτες συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Μογγολία και την Αίγυπτο.
ΠΗΓΗ: BBC
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ενας χρόνος κορωνοϊός: Κόπηκαν τα ξενύχτια, αυξήθηκε η τάση για τσιγάρο και αλκοόλ
Μόσιαλος: Έξι εμβόλια προστατεύουν 100% από τον κορωνοϊό
Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού – Τι εξομολογείται η «ασθενής 0»
Ο κορωνοϊός έχει… γενέθλια και ακόμη μας ταλαιπωρεί – Παράταση lockdown και νέες κόκκινες περιοχές
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr