Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στη μετάβαση των Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου στη Γερμανία ώστε να εξηγήσουν τις διευκολύνσεις που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για συνταξιούχους και νησιά.
Στέκεται ιδιαίτερα στις καθησυχαστικές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ότι οι εξαγγελίες δεν αποτελούν απειλή για τους δημοσιονομικούς στόχους, σχολιάζοντας ότι «αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά στην πραγματικότητα οι εν λόγω αποφάσεις θα πρέπει να συζητηθούν με τους δανειστές».
Άσμα αλ Άσαντ: Η σύζυγος του Μπασάρ Αλ Άσαντ καταθέτει αίτηση διαζυγίου
Το δημοσίευμα σχολιάζει και τη στάση του Αλέξη Τσίπρα η οποία θυμίζει την προ έτους τακτική του και φαίνεται να οδηγεί σε ρήξη με τους Θεσμούς.
«Φαίνεται πως ο παλιός Τσίπρας είναι πίσω: Ο χαρισματικός ρήτορας, που καλλιεργεί την πολεμική διάθεση. Ο Τσίπρας είχε τόση αυτοπεποίθηση την άνοιξη του 2015. Εκείνη την εποχή, πυροδότησε μια μάχη εξουσίας, η οποία κατέληξε με την Ελλάδα να χρεοκοπεί. Από τότε ο πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος των απαιτήσεων της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, που η Ελλάδα έπρεπε να συμφωνήσει για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Αλλα ο ρόλος του πιστού των δανειστών κούρασε τον Τσίπρα. Ηταν συχνά κυκλοθυμικός, πικραμένος και ανυπόμονος», τονίζει το Spiegel.
Παράλληλα παραθέτει δύο πιθανά σενάρια της τακτικής Τσίπρα: «Οι πιστωτές να δώσουν τις ευχές τους και να αποδεχθούν ηπιότερα μέτρα λιτότητας. Αυτό θα αυξήσει την δημοτικότητά του και θα του αυξήσουν τις πιθανότητες επανεκλογής. Αν οι δανειστές δεν ”παίξουν”, ο Τσίπρας θα επιδιώξει εκλογές -παρότι ο Τσακαλώτος το αρνήθηκε στο Βερολίνο. Αντί να είναι διστακτικός, θα γίνει ένας σεβαστός αντίπαλος των πιστωτών».