Η νέα αυτή βλάβη, η μεγαλύτερη εδώ και μία εβδομάδα, ξεκίνησε στις 23:20 (τοπική ώρα, 06:20 ώρα Ελλάδας), και πλήττει μεγάλο μέρος του Καράκας, όπως και περιοχές σε 20 από τις 23 πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ούτε η κυβέρνηση ούτε η εθνική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Corpoelec έχουν δώσει μέχρι στιγμής κάποια εξήγηση για τη νέα αυτή βλάβη.
Από τις 7 Μαρτίου και τη μεγάλη βλάβη στην ηλεκτροδότηση που βύθισε σχεδόν όλη τη Βενεζουέλα χωρίς ρεύμα επί πέντε ημέρες οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ήταν σποραδικές στη χώρα και επηρέαζαν μεταξύ άλλων το δίκτυο υδροδότησης, τις συγκοινωνίες, το Διαδίκτυο και το δίκτυο τηλεφωνίας.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αποδίδει αυτές τις βλάβες σε «ηλεκτρομαγνητικές, φυσικές και διαδικτυακές επιθέσεις» εναντίον του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Γκούρι, που παράγει το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας. Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτές με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του.
Στο μεταξύ ο Μαδούρο δήλωσε ότι το Καράκας είναι διατεθειμένο να δεχθεί διεθνή βοήθεια στη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Πέτερ Μάουρερ.
«Επιβεβαιώνουμε τη διάθεσή μας να δημιουργήσουμε μηχανισμούς συνεργασίας για τη βοήθεια και τη διεθνή στήριξη», έγραψε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο Twitter.
Μετά τη συνάντησή του με τον Μάουρερ ο Μαδούρο διέψευσε ότι η τρέχουσα κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ανθρωπιστική κρίση, ενώ επανέλαβε ότι η συνεργασία με τη ΔΕΕΣ θα πρέπει να σέβεται «τη νομική τάξη στη Βενεζουέλα».
Σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη Παρασκευή η ΔΕΕΣ δήλωσε «ανήσυχη για τις σοβαρές επιπτώσεις της τρέχουσας κατάστασης στους Βενεζουελάνους, κυρίως σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες».