«Κατ’ εμέ, η πιο πιθανή υπόθεση είναι αυτή της πραγματικής ανόδου των λαϊκιστών απέναντι στις εξασθενημένες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, με μία Ευρώπη που θα νοσήσει εάν οι φιλοευρωπαίοι δεν ομονοήσουν», δήλωσε ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός, ο οποίος απέκλεισε να υποστηρίξει το πρώην κόμμα του.
«Για τις Ευρωεκλογές το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μου μιλά. Δυστυχώς, δεν μιλά ούτε και στους φιλοευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόρους του. Χρειάζεται επειγόντως να το διορθώσουμε αυτό», προειδοποίησε ο Μοσκοβισί.
Μολονότι δεν απεκάλυψε την προσωπική του στάση για τις Ευρωεκλογές, ο ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε πως «όσον αφορά την Ευρώπη το να ασκείς πολιτική κατά του Μακρόν είναι κάτι το αφελές για έναν σοσιαλδημοκράτη, στο μέτρο που ο (Γάλλος πρόεδρος) Εμμανουέλ Μακρόν εγκολπώθηκε, ως προς τα θέματα της ηπείρου μας, πολλές από τις σοσιαλδημοκρατικές ιδέες».
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
«Όσον αφορά την ευρωπαϊκή σφαίρα, ο Μακρόν προς τιμήν του δεν προτάσσει μία Ευρώπη άτολμη και αιδήμονα», τόνισε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως «η ιδέα μίας Ευρώπης που θα προστατεύει και θα προστατεύεται από κοινά σύνορα είναι μια ιδέα που με βρίσκει συμμέτοχο».
Ερωτηθείς για το ευρωψηφοδέλτιο που θα καταθέσει το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» ο ίδιος απάντησε πως «το ευρωπαϊκό έδαφος δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, το κατάλληλο για τον σκοπό των ‘κίτρινων γιλέκων’. Δεν πιστεύω λοιπόν πως ένα ψηφοδέλτιο των ‘κίτρινων γιλέκων’ θα είχε μία εντυπωσιακή πορεία».
Ερωτηθείς σχετικά με τη ευρωπαϊκή φορολόγηση των γιγάντων της πληροφορικής (Google, Amazon, Facebook, Apple), ο Μοσκοβισί απάντησε πως η Ιρλανδία, η Σουηδία και η Δανία «υπάρχει κίνδυνος να καταθέσουν βέτο».
«Στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών, ζητώ από τις πολιτικές παρατάξεις να λάβουν θέση επί του θέματος αυτού. Παραμένω, ωστόσο, αισιόδοξος και πιστεύω πως αυτός ο φόρος θα εφαρμοσθεί μέσα στα επόμενα δύο, ή τρία χρόνια», κατέληξε ο Μοσκοβισί.