Ύστερα από δήλωση του Χάρτβιχ Φίσερ, διευθυντή του Βρετανικου Μουσείου, η οποία απέκλειε το ενδεχόμενο επιστροφής των Μάρμαρων, ακόμα και με τη μορφή δανεισμού, ο Guardian «απάντησε»: Για να χαρακτηριστεί η πράξη της αρπαγής των μαρμάρων από την Ελλάδα «δημιουργική» δεν έχει βάση. Αυτό που θα ήταν πραγματικά μια δημιουργική πράξη και μια θαρραλέα πράξη, θα ήταν το Βρετανικό Μουσείο να κάνει το σωστό».
Παλαιότερα ο Guardian είχε υποστηρίξει πάλι την ελληνικη μεριά, όταν η δημοιογράφος του Ριανόν Λούσι Κόσλετ επεσήμανε: «Έαν φύγουμε από την Ευρώπη, θα πρέπει επιτέλους να έχουμε την ευπρέπεια να επιστρέψουμε στην Ελλάδα την χαμένη της κληρονομιά», ενώ και ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Τζόουνς είχε ακολουθήσει παρόμοια στάση.
«Τα ελγίνεια πρέπει να παραμείνουν εδώ που είναι, είναι γελοίο να θέλουμε να γυρίσει πίσω ο χρόνος, τα μάρμαρα φυλάσσονται με ασφάλεια, πείτε στην Ελλάδα και την κ. Κλούνι, ευγενικά, να μας παρατήσουν… Άλλωστε η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, που δεν μπορεί να φροντίσει ούτε τους θησαυρούς που διατηρεί. Απλά ψάξτε στο Google για τις κλοπές έργων τέχνης στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια… και η κατάσταση θα χειροτερέψει», σχολίασε ένας εκ των αναγνωστών μέχρι που άκουσε τη δευτερολογία: «Τoo many pseudo ellipses…» (Πάρα πολλές ψευδοελλείψεις).