Εκτεταμένες υλικές ζημιές υπάρχουν ιδίως στο αεροδρόμιο Κανσάι (Οσάκα, δυτικά), το οποίο θα παραμείνει κλειστό σήμερα. Το αεροδρόμιο πλημμύρισε και έκλεισε, με 3.000 επιβάτες και πολλές εκατοντάδες εργαζόμενους να παγιδεύονται, αφού η γέφυρα που το συνδέει με την ακτή υπέστη ζημιά από ένα δεξαμενόπλοιο που παρασυρόταν.
Μπορέλ: Δεν έχουν πολύ μεγάλο βεληνεκές οι πύραυλοι για τους οποίους έδωσαν το πράσινο φως οι ΗΠΑ
Ο Τζέμπι, ή «χελιδόνι» στην κορεατική γλώσσα, με ανέμους 160 χιλιομέτρων ανά ώρα στον πυρήνα του, κινείται από τα νοτιοδυτικά του αρχιπελάγους προς βορρά, εξασθενίζοντας σταδιακά. Κατατάσσεται στην κατηγορία των «πολύ ισχυρών» τυφώνων, που σπάνια πλήττουν απευθείας κατοικημένες περιοχές στην Ιαπωνία. Αυτός είναι ο πρώτος τυφώνας που περνάει πάνω από ιαπωνικά νησιά από το 1993.
Η περιοχή της Οσάκα επλήγη πιο σκληρά, με πολλά κτίρια να υφίστανται ζημιές, δέντρα να ξεριζώνονται, οροφές να απογειώνονται (όπως αυτή του σιδηροδρομικού σταθμού του Κιότο…), φορτηγά να ανατρέπονται πάνω σε γέφυρες και υποδομές και αυτοκίνητα να υφίστανται ζημιές.
Σήμερα το πρωί, φέρι και βάρκες μετέφεραν τον κόσμο στο αεροδρόμιο της Κόμπε, δυτικότερα, αφού το Κανσάι, που εξυπηρετεί πάνω από 400 πτήσεις την ημέρα, δε θα μπορέσει να λειτουργήσει. Η κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών αντιθέτως διεξάγεται σχεδόν κανονικά.
Ως και 2,3 εκατομμύρια σπίτια και διάφορα άλλα κτίρια δεν έχουν ηλεκτροδότηση. Υλικές ζημιές εξαιτίας σφοδρών ανέμων αναφέρθηκαν και στο Τόκιο.
Ο Τζέμπι, ωστόσο, δε συγκαταλέγεται στους πλέον φονικούς τυφώνες. Η Ιαπωνία πλήττεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι από ακραία καιρικά φαινόμενα, όμως το τρέχον έτος η ασιατική χώρα θρήνησε ασυνήθιστα πολλά θύματα. Πριν από δύο μήνες, βροχοπτώσεις-ρεκόρ, πλημμύρες και κατολισθήσεις στοίχισαν τη ζωή σε 220 ανθρώπους. Ακολούθησαν, τον Ιούλιο, κύματα καύσωνα εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 119 άνθρωποι και 49.000 άλλοι χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία.