Ο Ρίτσαρντ Χάρις, διακεκριμένος γιατρός και δύτης, συμμετείχε στη δραματική διάσωση των παιδιών έπειτα από αίτημα ειδικών και λέγεται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος, ο οποίος εξήλθε από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.
Ο Χάρι, όπως είναι γνωστός στη διεθνή κοινότητα σπηλαίων, ματαίωσε τις προγραμματισμένες διακοπές του για να μεταβεί στη βόρεια Ταϊλάνδη ως μέλος της διεθνούς ομάδας που επιχείρησε να απεγκλωβίσει τα παιδιά από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.
Τα αυστραλιανά Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή και τόλμησε να καλύψει μια απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων στο πλημμυρισμένο σπήλαιο για να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στα 12 παιδιά και στον προπονητή τους.
Το δίκτυο ABC μετέδωσε ότι ήταν ο Χάρις ο οποίος αποφάσισε με ποια σειρά θα μεταφερθούν εκτός σπηλαίου τα παιδιά.
Σύμφωνα με το δίκτυο, ο Χάρις, μέλος μιας 20μελούς αυστραλιανής ομάδας, βγήκε τελευταίος από το σπήλαιο ενώ τα παιδιά βρίσκονταν ήδη στο νοσοκομείο.
Δανία: Η κυβέρνηση δεν θα εκδώσει στην Ιαπωνία τον ακτιβιστή κατά της φαλαινοθηρίας Πολ Γουότσον
Αλλά ενώ η διάσωση είχε αίσιο τέλος, ο αναισθησιολόγος, με έδρα του την Αδελαΐδα, πληροφορήθηκε την είδηση για τον χαμό του πατέρα του.
«Με μεγάλη μου λύπη επιβεβαιώνω ότι ο πατέρας του Χάρι πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά την επιτυχή διάσωση (των παιδιών και του προπονητή τους) στη Ταϊλάνδη», δήλωσε ο Αντριου Πίαρς, ο επικεφαλής της υπηρεσίας παροχής ιατρικής βοήθειας SAAS MedSTAR, όπου εργάζεται ο Χάρις και πρόσθεσε:
«Μίλησα με τον Χάρι. Αυτή είναι σαφώς μια περίοδος θλιβερή για την οικογένεια, μεγεθυμένη από τις σωματικές και ψυχικές απαιτήσεις της εξαιρετικά σύνθετης αλλά τελικώς επιτυχημένης επιχείρησης διάσωσης αυτής της εβδομάδας».
Η αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ εξήρε τον Χάρις χαρακτηρίζοντάς τον «αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης διάσωσης». Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να τιμήσει επισήμως όλους τους Αυστραλούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]