«Αυτό δεν το ανεχόμαστε. Δεν θα επιτρέψουμε να μεταφερθούν στο Βερολίνο συγκρούσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ειρηνική συμβίωση σε αυτή την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ μετά τον εμπρησμό του τζαμιού Κότσα Σινάν στο Ράινικεντορφ του Βερολίνου τη νύχτα της 11ης Μαρτίου.
Στο Ιτσελχο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν, όπως αναφέρει η Καθημερινή, άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια τεμένους και έβαλαν φωτιά σε τουρκικό οπωροπωλείο, ενώ στο Λάουφεν αμ Νέκαρ οι Αρχές αναζητούν πέντε δράστες που πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα από τα σπασμένα τζάμια, με αποτέλεσμα να γεμίσει το κτίριο καπνούς. Στην επίθεση αυτή κινδύνεψε και ο ιμάμης, ο οποίος κοιμόταν στο εσωτερικό.
Γαλλία - Μπαϊρού: Είμαι υπερήφανος για τη νέα κυβέρνηση - Δείτε όλα τα ονόματα
Νωρίτερα, σε διαδήλωση στο Αμβούργο, συμμετέχοντες πέταξαν πέτρες εναντίον του τουρκικού προξενείου.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα Sputnik, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών Φατίχ Ζιγκάλ είπε ότι υπάρχει «διαδικτυακή έκκληση της νεολαίας του ΡΚΚ για διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τουρκικών στόχων, τζαμιών, πολιτιστικών κέντρων, καφενείων, σούπερ μάρκετ ή προξενείων». Στη Γερμανία ζουν περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι τουρκικής καταγωγής, καθώς και 650.000-800.000 κουρδικής καταγωγής.
Διαδηλώσεις
Στα τέλη Ιανουαρίου, περίπου 20.000 άτομα διαδήλωσαν στην Κολωνία εναντίον της τουρκικής εισβολής στο Αφρίν, ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις στην Αγκυρα. Η Αγκυρα, αντιθέτως, κάλεσε χθες για πολλοστή φορά τον Γερμανό πρέσβη, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τις επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]