Το ξέσπασμα της λοίμωξης συνδέεται με την κατανάλωση των πεπονιών που προέρχονται από έναν παραγωγό στην ανατολική Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανέφερε στον ιστότοπο της η αρχή τροφίμων της Πολιτείας. Η εταιρεία παραγωγής, το όνομα της οποίας δεν αναφέρεται, διέκοψε τη λειτουργία της και τέθηκε υπό έρευνα.
Το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας, η NSW, ανέφερε αργά την Παρασκευή ότι και τα 15 θύματα είναι ηλικιωμένοι και προέρχονται από Πολιτείες όλης της χώρας, από τη Βικτώρια έως την Ταζμανία.
Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 21 νεκροί σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το τελευταίο 24ωρο
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 13 από τα 15 κρούσματα κατανάλωσαν πεπόνι κανταλούπε πριν την εμφάνιση της ασθένειάς τους», δήλωσε η διευθύντρια των μεταδοτικών νόσων της NSW, Βίκυ Σέπαρντ, σε δελτίο τύπου. «Οι άνθρωποι που είναι ευπαθής στη λιστερίωση θα πρέπει να πετάξουν κάθε πεπόνι κανταλούπε που αγοράστηκε πριν την 1η Μαρτίου», πρόσθεσε.
Οι υγειονομικές αρχές διαβεβαίωσαν το κοινό ότι όλα τα μολυσμένα πεπόνια κανταλούπε αποσύρθηκαν από τα ράφια των σούπερμαρκετ.
Επιπλέον κρούσματα αναμένεται να προκύψουν καθώς τα συμπτώματα της λοίμωξης μπορεί να φτάσουν έως τις έξι εβδομάδες για να εμφανιστούν έπειτα από την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων και η NSW τόνισε στους καταναλωτές να επισκεφτούν ένα γιατρό αν παρουσιάσουν συμπτώματα.
Η λιστερίωση είναι μια σοβαρή λοίμωξη που προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένα με το βακτηρίδιο της λιστέριας.
Τα κυριότερα συμπτώματα αυτής είναι ναυτία, διάρροια, υψηλός πυρετός, και μυϊκοί πόνοι. Ομάδες υψηλού κινδύνου θεωρούνται οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και οι ασθενείς με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]