Στις πλημμυρισμένες περιοχές του Τέξας που άφησε στο καταστροφικό του πέρασμα ο τυφώνας Χάρβει, ένας μυώδης άνδρας κάνει όρθιος κωπηλασία (paddling)… Στο κανό του μεταφέρει παιδιά που κινδύνευσαν να πνιγούν καθώς είχαν εγκλωβιστεί επί ώρες στα σπίτια τους. Η κατάσταση στο Χιούστον επιδεινώθηκε χτες με χιλιάδες Αμερικανούς να παραμένουν παγιδευμένοι στα σπίτια τους, όμως υπήρξαν και “Καλοί Σαμαρείτες”.
Ο άνδρας της φωτογραφίας χρησιμοποίησε το κανό του για να μεταφέρει όσους είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Και, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Daily Mail, ο φακός τον απαθανάτισε να μεταφέρει ένα αγοράκι που κινδύνευσε να πνιγεί στο σπίτι του στο Χιούστον… Κωπηλατώντας, ο Αλεξάντρ Γιοργκ με την στολή του σέρφερ, εθεάθη στο Χιούστον να μεταφέρει στο κανό τον τετράχρονο Ήθαν Κόλμαν. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, εκτός από τη στολή του, φορούσε χρυσή βέρα.
Εκτός από τον Αλεξάντρ υπήρξαν και πολλά μέλη των επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων “SWAT” των ΗΠΑ που έσπευσαν να σώσουν γυναικόπαιδα από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας στην περιοχή.
Φονική επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην Ουκρανία παραμονή των Χριστουγέννων
Την ώρα που οι Αμερικανοί μετρούν τις πληγές τους από την “επέλαση” του Χάρβει, ειδικοί επιχειρούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. H ισχύς του τυφώνα που έχει καταπνίξει με τις πλημμύρες που προκάλεσε το Τέξας, οφείλεται σε κάποιους μετεωρολογικούς παράγοντες όπως είναι τα θερμά ύδατα του Κόλπου του Μεξικού που ενέτειναν τις βροχοπτώσεις, αλλά και την απουσία ανέμων στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
“Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη”, όπως επισημαίνει ο Χαλ Νίντμαν, ειδικός στην ανύψωση της στάθμης της θάλασσας και ιδρυτής της ιδιωτικής εταιρείας “Marine Weather & Climate”, καθώς λόγω της άνοδος της στάθμης των υδάτων μπλοκαρίστηκαν οι οδοί από τις οποίες θα μπορούσε να αποστραγγιστεί η πλημμυρισμένη ενδοχώρα”.
Όπως επισημαίνει ο Μάρσαλ Σέπερντ, επικεφαλής του προγράμματος Ατμοσφαιρικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, ο τυφώνας “Χάρβεϊ” έχει πολλές ομοιότητες με την καταιγίδα «Άλισον» που πλημμύρισε το Χιούστον το 2001 επειδή και πάλι οι βροχοπτώσεις ήταν εντονότατες. «Πιστεύω ότι αυτό που θα δούμε θα ξεπεράσει την τροπική καταιγίδα “Αλισον””, τονίζει ο καθηγητής Σέπερντ και προσθέτει: “Η μεγάλη βροχόπτωση που προκάλεσε ο «Χάρβεϊ» προέρχεται από την καταιγίδα που βρίσκεται πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού και αντλεί υγρασία από αυτόν. Εξαιτίας του προσανατολισμού της καταιγίδας έχουμε μία συνεχή ροή υγρασίας προς την περιοχή του Χιούστον και η υγρασία διαρκώς αναπληρώνεται από τον Κόλπο. Μπορεί να μιλάμε για τις χειρότερες πλημμύρες στην αμερικανική ιστορία”.
https://youtu.be/vcZ5R0ANTP8
Πηγή: pronews.gr