Ηδη ανακοινώθηκαν τα ονόματα τριών ανθρώπων που σκοτώθηκαν τόσο άδικα, ενώ αναμένεται η διαδικασία ταυτοποίησης να διαρκέσει αρκετά. Η μόλις οκτώ ετών Σάφι Ρόουζ Ρούσος με καταγωγή από την Κύπρο είχε πάει στη συναυλία μαζί με τη μαμά της Λίζα και τη μεγαλύτερη αδερφή της Ασλι, οι οποίες νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα. Η διευθύντρια του σχολείου της δήλωσε μετά την ανακοίνωση του ονόματος: «Η Σάφι ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι με κάθε έννοια της λέξης. Ηταν αγαπητή σε όλους».
Η 18χρονη Τζορτζίνα Κάλαντερ αναγνωρίστηκε από τις Αρχές ως ένα εκ των θυμάτων. Η Τζορτζίνα, φοιτήτρια Κοινωνιολογίας, ήταν μεγάλη θαυμάστρια της Αριάνα Γκράντε με την οποία είχε φωτογραφηθεί πριν από δύο χρόνια σε άλλη συναυλία της. Λίγες ώρες πριν παρακολουθήσει τη συναυλία έγραψε στο twitter της αγαπημένης τραγουδίστριας: «Είμαι τόσο χαρούμενη που θα σε δω αύριο». Μάλιστα, τα δύο κορίτσια, η Κάλαντερ και η Ρούσος, κατάγονταν από ένα χωριό στο Τάρλετον, εκεί όπου χθες οι 6.000 κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης για τα θύματα του μακελειού.
Η αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το όνομα του 28χρονου Τζον Ατκινσον, ο οποίος σκοτώθηκε αφού βρισκόταν στις κερκίδες στο σημείο όπου ανατινάχτηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας. Οι φίλοι του εκφράζουν στα σόσιαλ μίντια τα συλλυπητήριά τους, κάνοντας λόγο για έναν υπέροχο άνθρωπο, «έναν στους εκατό».
Την ώρα που οι ιατροδικαστικές έρευνες προχωρούν αργά για την ταυτοποίηση των θυμάτων και επικρατεί χάος στα νοσοκομεία που διακομίστηκαν οι τραυματίες, οι πανικόβλητοι γονείς, συγγενείς και φίλοι έχουν στραφεί στα κοινωνικά δίκτυα για να εντοπίσουν τους αγαπημένους τους, αφού τη στιγμή της επίθεσης διαδραματίστηκαν στιγμές χάους.
Κάτοικοι της περιοχής γύρω από το στάδιο κινητοποιήθηκαν προσφέροντας βοήθεια και στέγη σε όσους είχαν ανάγκη.
Ψάχνει την κόρη της
Συγκλονίζει η ιστορία της Βρετανίδας τραγουδίστριας Σάρλοτ Κάμπελ που αδυνατεί να εντοπίσει τη 15χρονη κόρη της Ολίβια. «Είμαι στο σπίτι και τηλεφωνώ σε όλους, ο πατέρας της είναι εκεί και την ψάχνει. Είναι το πιο τρομακτικό συναίσθημα που υπάρχει να μην ξέρεις αν είναι νεκρή ή ζωντανή. Δεν ξέρω πώς ο κόσμος μπορεί να το κάνει αυτό σε αθώα παιδιά», δήλωσε.
Ο 35χρονος άστεγος άνδρας Στίβεν Τζόουνς, που κοιμόταν στο δρόμο, περιγράφει λεπτομερώς τις στιγμές μετά την έκρηξη που άκουσε. «Στην αρχή δεν κατάλαβα, νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα, μετά είδα παιδιά να τρέχουν έξω ουρλιάζοντας. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε καρφιά και κομμάτια γυαλιών από τα χέρια και το πρόσωπό τους», δήλωσε.
Πόλα η ηρωίδα
«Ηρωίδα» χαρακτηρίζουν τα τοπικά ΜΜΕ τη 48χρονη Πόλα Ρόμπινσον, που μετά την τρομοκρατική επίθεση οδήγησε δεκάδες εφήβους στο κοντινό ξενοδοχείο «Holiday Inn Express» και ανήρτησε στο λογαριασμό της στο twitter τον αριθμό του κινητού της για να τη βρουν οι γονείς τους. «Το τηλέφωνό μου χτυπάει ασταμάτητα ακόμη κι αν δεν βρίσκομαι με τα παιδιά», δηλώνει.
ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ
[email protected]
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου