ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
CinemaTV

Η Ελληνίδα που κατακτά το Χόλιγουντ – Η Κέλλυ Σαρρή σαρώνει τα βραβεία και στις δύο πλευρές του Aτλαντικού

Η Ελληνίδα που κατακτά το Χόλιγουντ - Η Κέλλυ Σαρρή σαρώνει τα βραβεία και στις δύο πλευρές του Aτλαντικού

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα νέο παιδί με πάρα πολλά όνειρα και τεράστια αγάπη για τον κινηματογράφο σαρώνει τα βραβεία και στις δύο πλευρές του Aτλαντικού!

Τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν ξεκίνησε της σπουδές της στο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Κινηματογράφου δεν είχε φανταστεί ότι τον Μάιο του 2018 θα τελείωνε το Μάστερ της στο, φημισμένο για σπουδές κινηματογράφου, Loyola Marymount University του Λος Άντζελες (η 8η καλύτερη σχολή κινηματογράφου των ΗΠΑ σύμφωνα με το Hollywood Reporter) !

Το ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους που υλοποίησε ως διπλωματική της εργασία, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και απέσπασε ήδη τα 5 πρώτα βραβεία σε διάφορα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.

Πρόκειται για την Κέλλυ Σαρρή, γεννημένη στην Θεσσαλονίκη της οποίας το Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με τίτλο “Φοροδιαφυγή- Ελληνικό Εθνικό Σπόρ” ( “TAX EVASION: A GREEK NATIONAL SPORT) απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο Los Angeles Cinema Festival of Hollywood, όπου την Παρασκευή 6 Ιουλίου έγινε και η πρεμιέρα της ταινίας!

Παράλληλα, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο New York Film Awards, στα τέλη Μαΐου του 2018, στο Hollywood International Moving Pictures Film Festival (Ιούνιος του ’18), στο TOP SHORTS (Ιούνιος του ’18) και στο London Independent Film Awards (Ιούνιος του ’18).

Η αναγνώριση δεν άργησε καθόλου να έρθει !! Από το New York Film Awards, στα τέλη Μαΐου του 2018, η Κέλλυ απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους!! Από το Los Angeles Cinema Festival of Hollywood, τέλη Ιουνίου του 2018, η Κέλλυ απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους! Στη συνέχεια, έλαβε για ακόμα τρείς φορές το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους από το Hollywood International Moving Pictures Film Festival (Ιούνιος του ’18), από το TOP SHORTS (Ιούνιος του ’18) και από το London Independent Film Awards (Ιούνιος του ’18)!

Ακόμα η ταινία έγινε finalist στο Oniros Film Awards (Ιούνιος 2018) και στο Hollywood International Moving Pictures Film Festival (Ιούνιος 2018) και semi-finalist στο Los Angeles Independent Film Festival Awards (Μάιος 2018) και στο Hollywood International Independent Documentary Awards (Ιούνιος 2018). Η ταινία είναι υποψήφια για το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους από τα εξής φεστιβάλ για τους μήνες Μάιο-Αύγουστο: ARFF Berlin – International Awards, FIVE CONTINENTS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL, Red Corner Festival, 5th International Documentary Festival of Ierapetra Awards, Festigious Los Angeles – Monthly Film Competition, Los Angeles Film Awards.

Η Κέλλυ Σαρρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και είναι κάτοικος του Λος Άντζελες από τον Αύγουστο του 2015. Το μεράκι της είναι, φυσικά, ο κινηματογράφος. Ειδικεύεται στο post-production και ειδικότερα στα motion graphics! Στόχος της είναι να συνεχίζει να γυρίζει ταινίες μυθοπλασίες αλλά και ντοκιμαντέρ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της “Φοροδιαφυγή- το εθνικό σπορ των Ελλήνων” που έχει σαρώσει τα βραβεία, ξεκίνησε ως ιδέα λόγω των γεγονότων του capital control στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2015.

Η Κέλλυ Σαρρή αυτή την περίοδο μένει στο Λος Άντζελες. Είναι σκηνοθέτης-μοντέρ και ειδικεύεται στα motion graphics. Στόχος της τα επόμενα χρόνια είναι να γυρίσει τα επόμενα projects της και ειδικότερα ντοκιμαντέρ. Στην ιστοσελίδα της www.kellysarri.com μπορεί κάποιος να δει δείγματα της δουλειάς της.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]