ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Άρης Ξενόφος: Επανεκκίνηση του ομίλου Ελλάκτωρ με στόχο την επαναφορά σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Επανεκκίνηση του Ομίλου Ελλάκτωρ με στόχο την επαναφορά του σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία έχει ως στόχο η νέα διοίκηση μετά τις αποφάσεις της Γ.Σ. Τούτο επεσήμανε με επιστολή του προς τους εργαζομένους ο νέος διευθύνων σύμβουλος, της Ελλάκτωρ, κ. Αρης Ξενόφος, καλώντας τους να κάνουν μια νέα αρχή και θέτοντας ως στόχο την επαναφορά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην κορυφή.

Οπως τόνισε, «οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης μετόχων της 27ης Ιανουαρίου σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Αποφάσεις που ανέδειξαν την εμπιστοσύνη των μετόχων στο όραμά μας, να χτίσουμε ένα νέο μέλλον για τον όμιλο.

Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία οικονομικά υγιή, επιχειρησιακά καινοτόμο, σύγχρονη εταιρία, επαναφέροντάς τη σε μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία, απαλλαγμένη από τα προβλήματα του παρελθόντος.

Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ιδιαίτερα τιμητική».

Ο κ. Ξενόφος στάθηκε στη νέα μετοχική σύνθεση του ομίλου, η οποία ενδυναμώνεται με την παρουσία πλέον της ολλανδικής επενδυτικής εταιρίας Reggeborgh που δραστηριοποιείται εδώ και περίπου 30 χρόνια στους κλάδους των υποδομών, της κατασκευής και της ενέργειας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, και μετρά σήμερα περισσότερους από 30.000 εργαζομένους και μία συνολική υπό διαχείριση περιουσία άνω των 10 δισ. ευρώ.

Η δεκαετία που διανύουμε -προσθέτει μεταξύ άλλων ο νέος διευθύνων σύμβουλος- θα αποτελέσει μια περίοδο σημαντικών επιχειρηματικών προκλήσεων και δημιουργικών αποφάσεων.

Στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων η χώρα μας υστερεί σημαντικά, με το 82% των αποβλήτων και σκουπιδιών να κατευθύνεται προς ταφή, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος της Ευρώπης βρίσκεται κάτω του 25%. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της PWC, η συνολική αξία των μελλοντικών αυτών έργων στις υποδομές, ενέργεια και διαχείριση αποβλήτων θα υπερβεί τα 45 δισ. ευρώ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ειδήσεις 

LNG Αλεξανδρούπολης: Γκάζι στην κατασκευή του τερματικού σταθμού – Η Bulgartransgaz με 20% στην Gastrade

Παπαστράτος: Τα άκουγαν και δεν τα πίστευαν – Τι ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους

Τριπλή ανάσα ρευστότητας  για χιλιάδες επιχειρήσεις με… ευρωπαϊκή σφραγίδα

Μειωμένα ενοίκια: Οδηγός για ιδιοκτήτες και μισθωτές – Ποιοι δικαιούνται να μην πληρώσουν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το παρασκήνιο της αποχώρησης των Ολλανδών –  Αλλάζουν οι ισορροπίες στον κατασκευαστικό κλάδο

Δημήτρης Ντόγκας

Χρηματιστήριο: Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανοίγει τα χαρτιά του για τον Όμιλο – «Οι επενδυτικές μας μηχανές λειτουργούν με υψηλές ταχύτητες»

Δημήτρης Ντόγκας

Ελλάκτωρ Α.Ε. & EDP Renewables S.A.: Εγκρίθηκε το σχέδιο για αιολικά πάρκα στην Εύβοια – 489 εκατ. ο προϋπολογισμός ,182  οι θέσεις εργασίας

Δημήτρης Ντόγκας

Αίτηση ακύρωσης της συνέλευσης

Μιχάλης Μάρδας

Στον έλεγχο της Reggeborgh η Ελλάκτωρ

Tinad

Ασφαλιστικά μέτρα

Tinad

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Σκληρό πόκερ» εν όψει Γενικής Συνέλευσης – Καταψήφιση των προτάσεων της Reggeborgh συστήνουν ISS και Glass Lewis

Δημήτρης Ντόγκας

ΕΓΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι σημαντικότεροι διεθνείς proxy advisors ISS και Glass Lewis συνιστούν ψήφο κατά του συνόλου των προτάσεων της Reggeborgh

Tinad

Σκληρό πόκερ για Ελλάκτωρ: «Αντίπαλον δέος» για τους Ολλανδούς, Καϋμενάκης και Μπάκος με το 25% των μετοχών

Δημήτρης Ντόγκας