Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Leasing ηλεκτροκίνητων οχημάτων από την Τράπεζα Πειραιώς

Newsroom eleftherostypos.gr

Tη δημιουργία και προσφορά καινοτόμων και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων που υποστηρίζουν τις μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, παρέχοντας τη δυνατότητα απόκτησης ή χρήσης ηλεκτροκίνητου οχήματος με leasing (ëv-lease) ανακοίνωσε η Πειραιώς Leasing, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.

Με τον τρόπο αυτό, η Πειραιώς Leasing, με μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 40%, συμβάλλει ενεργά στη διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης στις οδικές μεταφορές, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μετάβασης σε μια βιώσιμη οικονομία χαμηλών ρύπων.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην στρατηγική του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για την προσαρμογή της επιχειρηματικής και κοινωνικής της λειτουργίας στις ανάγκες μετασχηματισμού της οικονομίας με βάση τις παγκόσμιες Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής που έχει συνδιαμορφώσει στο πλαίσιο του UNEP FI και έχει υπογράψει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας  κ. Χρήστος Μεγάλου.

Το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050, όπως περιγράφεται στο Green Deal του 2019.

Το ëv-lease δίνει τη δυνατότητα χρηματοδοτικής ή λειτουργικής μίσθωσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων (επιβατηγών ΙΧ αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών φορτηγών) ως εξής:

–    Χρηματοδοτική Μίσθωση: O πελάτης θα έχει την δυνατότητα να συνάψει σύμβαση για 3, 4 ή 5 έτη, κατά την διάρκεια της οποίας θα καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα για το κόστος απόκτησης του οχήματος. Στην λήξη ο πελάτης αποκτά την κυριότητα έναντι χαμηλού τιμήματος εξαγοράς.
–    Λειτουργική Μίσθωση: Ο πελάτης θα συνάπτει σύμβαση, η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει τη χρήση του οχήματος για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (3-5 χρόνια), πληρώνοντας σταθερό μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο θα περιλαμβάνει και πακέτο υπηρεσιών (π.χ. ασφάλιση, συντήρηση κτλ.). Κατά την λήξη της μισθωτικής περιόδου ο πελάτης, είτε θα επιστρέφει το όχημα  στην Πειραιώς Leasing, είτε θα παρατείνει τη διάρκεια της μίσθωσης, είτε θα το εξαγοράζει έναντι προσυμφωνημένου τιμήματος.

Προτεινόμενα για εσάς

Τράπεζα Πειραιώς: Ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 270 εκατ. ευρώ για το 2019

Kon

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Δημήτρης Κατσάκος

Υπάλληλος της «Πειραιώς» η 40χρονη που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό – Τι αναφέρει η Τράπεζα

Evanthia Karra

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη αποφάσισε η ΟΤΟΕ

Ανδρέας Ντίνης

Προμήθειες τραπεζικών συναλλαγών: Τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες

Ανδρέας Ντίνης

Δικηγόροι Τράπεζας Πειραιώς:«Παράνομη η δίωξη κατά στελεχών»

Μιχάλης Μάρδας

Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στην τράπεζα Πειραιώς επί της λεωφόρου Συγγρού [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Μεγάλο deal της Τράπεζας Πειραιώς με την Intrum που αλλάζει τον χάρτη στην ελληνική αγορά

Ανδρέας Ντίνης

Νέο e-branch από την Τράπεζα Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας

Μιχάλης Μάρδας