ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το σκάνδαλο και η σκευωρία

Προανακριτική: Κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης», σήμερα το μεσημέρι καταθέτει η «Αικατερίνη Κελέση»

Newsroom eleftherostypos.gr

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ γύρω από την υπόθεση Novartis ενισχύουν την άποψη ότι κάτι σάπιο υπήρχε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Με άλλα λόγια, ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, όπως το αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία πολιτική, δικαστική σκευωρία που στήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα με στόχο να συκοφαντηθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Η άρνηση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» να προσέλθουν ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για να καταθέσουν και η πολιτική (και νομική, με την αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) κάλυψη που τους παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο κόσμος μπορεί να δει: Οτι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμποδίσει ουσιαστικά τις εργασίες της Επιτροπής.

Βεβαίως, οι πολίτες, που βλέπουν τα φώτα της επικαιρότητας να έχουν πέσει πάνω στην υπόθεση αυτή, δεν είναι ούτε εισαγγελείς ούτε πολιτικοί. Και σίγουρα δεν είναι «προστατευόμενοι μάρτυρες», οι οποίοι δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί εάν απλώς μετέφεραν στους εισαγγελείς Διαφθοράς τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση τους για την υπόθεση ή εάν εμπλέκονταν και οι ίδιοι με την ιδιότητα του κατηγορουμένου και κατέθεσαν περί χρηματισμού συγκεκριμένων πολιτικών με αντάλλαγμα τη δική τους απαλλαγή. Γιατί, όπως γίνεται αντιληπτό, το ένα είναι πολύ διαφορετικό από το άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει ένα διεθνές σκάνδαλο, που σχετιζόταν με την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων από γιατρούς, βάζοντας στο «κάδρο» δέκα πολιτικούς, για τους περισσότερους από τους οποίους οι φάκελοι έχουν τεθεί στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη.

Επειδή όμως και η κοινή γνώμη θα πρέπει να μάθει την αλήθεια, η Επιτροπή της Βουλής οφείλει να διερευνήσει πλήρως όλες τις πτυχές της δυσώδους αυτής υπόθεσης, φθάνοντας μέχρι τέλους. Για να έλθουν όλα στο φως, όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατία, χωρίς τα εμπόδια, που προσπαθούν να ορθώσουν ορισμένοι βλέποντας να υπάρχουν αποκαλύψεις που τους επιβαρύνουν πολιτικά.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

 

Προτεινόμενα για εσάς

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μιχάλης Μάρδας

Οι μεταρρυθμίσεις και το νέο ΑΣΕΠ

Μιχάλης Μάρδας

Καραντίνα τύπου Μαρτίου

Μιχάλης Μάρδας

Να γιατί φθάσαμε μέχρι εδώ…

Μιχάλης Μάρδας

Η ανοίκεια επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα

Μιχάλης Μάρδας

Το lockdown δεν είναι επιλογή του

Tinad

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Μιχάλης Μάρδας

Τα νομικά «δώρα» του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή

Μιχάλης Μάρδας

Ιδεολογική θολούρα, ανεύθυνη αντιπολίτευση

Μιχάλης Μάρδας