Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ψήφισε ένα νέο νόμο για την κατάργηση της ασυλίας των λεγόμενων αντιεξουσιαστών στα πανεπιστήμια, ενώ τίθεται επίσης προς συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές για την κατοχή και χρήση μολότοφ.
Δυστυχώς, ακόμα και τώρα υπάρχουν αντιδράσεις, όπως αυτή που εξεδήλωσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναρωτήθηκε ποιο είναι το αδίκημα που διαπράττει όποιος κουβαλάει μαζί του μολότοφ!
Για την τιμή της Δικαιοσύνης…
Παράλληλα, τόσο η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν αποφασίσει να προβαίνει η ΕΛ.ΑΣ. σε στοχευμένες επιχειρήσεις για την εκκένωση κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη επί χρόνια, ενώ ενισχύουν την αστυνομική παρουσία σε περιοχές, όπου υπάρχουν πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια.
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις γειτονιές είναι καλοδεχούμενη, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται έντονο το αίσθημα ασφάλειας. Και μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα θύλακες παραλογισμού, αλλά και εγκληματικότητας, που δεν θέλουν να έχουν τους αστυνομικούς μέσα στα πόδια τους.
Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να εντείνουν την προσπάθειά τους προκειμένου να παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους κατοίκους, που δεν θα πρέπει να αισθάνονται αβοήθητοι και στο έλεος των κακοποιών στοιχείων που καταστρέφουν τις περιουσίες τους και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.
Επιπλέον, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο τους μπαχαλάκηδες πριν θρηνήσουμε ξανά θύματα. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως τώρα που μπαίνουμε στην περίοδο της επετείου του Πολυτεχνείου, στην οποία παραδοσιακά δημιουργούνται μεγάλες εντάσεις.
Από την έντυπη έκδοση