Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παραδομένοι στην ανομία

Με δάνειο και συναυλίες γλίτωσαν τη φυλακή δύο μέλη του Ρουβίκωνα

Η χθεσινή επίθεση στον ναό της Δημοκρατίας από τους υποστηρικτές του Κουφοντίνα φανερώνει την πλήρη μπαχαλοποίηση της χώρας. Η κοινωνία έχει παραδοθεί σε μια ομάδα βανδάλων που δεν δέχονται τους κανόνες της Δημοκρατίας και θέλουν να εκβιάσουν την Πολιτεία με απειλές και επιθέσεις.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας έστειλε μήνυμα ανοχής στους διάφορους μπαχαλάκηδες, ενώ έλαβε μια σειρά μέτρων, όπως η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και η αλλαγή του συστήματος μεταγωγής καταδίκων σε αγροτικές φυλακές, που αφενός διευκόλυναν τον Κουφοντίνα και αφετέρου έδωσαν σήμα για ευνοϊκότερη μεταχείριση όλων των καταδικασθέντων για τρομοκρατία ισοβιτών.

Χθες, όπως άλλωστε και τις προηγούμενες φορές, δεν είχαμε ούτε μια παραίτηση υπουργού ή άλλου ανώτατου στελέχους που ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τους βανδαλισμούς του Κοινοβουλίου.

Αλήθεια, τι περιμένει ο πρωθυπουργός για να δράσει; Να εισβάλουν και μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής και να κάνουν και εκεί βανδαλισμούς ή να αγορεύσουν υπέρ του τρομοκράτη Κουφοντίνα;

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί περίπου 100 επιθέσεις μπαχαλάκηδων σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο αίτημα χορήγησης άδειας στον τρομοκράτη αρχιεκτελεστή της 17Ν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κατέγραψε ο Ελεύθερος Τύπος. Οι ενέργειες ξεκίνησαν με αναρτήσεις πανό, φέιγ βολάν και κινητοποίηση στο διαδίκτυο, από τις 2 Μαΐου, ημέρα έναρξης της απεργίας πείνας του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια τρομοκράτη, και ακολούθησε γρήγορη κλιμάκωση με καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς, γραφεία πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφους και ξένους διπλωμάτες.

Η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις έχουν παραδοθεί στο έλεος των αναρχικών. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρότατες ευθύνες για την ανοχή που επέδειξε, αλλά και για την αδυναμία της να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Αυτονόητη η αντιμετώπιση της ανομίας

Δημήτρης Κατσάκος

Η Δημοκρατία και οι μπαχαλάκηδες

Δημήτρης Κατσάκος

Καμία ανοχή στους μπαχαλάκηδες

Δημήτρης Κατσάκος

Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια

Δημήτρης Κατσάκος