Ελεύθερος Τύπος
TECH & SCIENCE

«Αποκάλυψη»: Ο Μπομπ Σφουγγαράκης και o Πάτρικ εντοπίστηκαν από επιστήμονες στα βάθη του Ατλαντικού

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ εντοπίστηκαν από επιστήμονες

Newsroom eleftherostypos.gr

Υποβρύχιοι παπαράτσι εντόπισαν έναν μεγάλο τηλεοπτικό σταρ αραγμένο στα βράχια στον βυθό του Ατλαντικού. Οι αγαπημένοι των παιδιών ήρωες της διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων “SpongeBob SquarePants“ (Μπομπ Σφουγγαράκης) φαίνεται να «εντοπίστηκαν» στον Ατλαντικό.

Τα αποκαλυπτικά πλάνα δείχνουν τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη να απολαμβάνει το μπάνιο του σε χαλαρή διάθεση δίπλα στον συμπρωταγωνιστή του τον Πάτρικ τον Αστερία.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από ρομποτικό υποβρύχιο του Okeanos Explorer, ωκεανογραφικού πλοίου της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

Ο ωκεανολόγος – βιολόγος Κρίστοφερ Μαχ, συνεργάτης του ΝΟΑΑ, έγραψε σχετικά: «Αυτοί είναι ο πραγματικός Μπομπ ο Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ!».

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο αποτυπώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην πλαγιά του υποθαλάσσιου όρους Ριτρίβερ, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης, και σε βάθος 1.885 μέτρων.

«Ως βιολόγος που εξειδικεύεται σε αστερίες, οι περισσότερες απεικονίσεις του Πάτρικ και του Μπομπ του Σφουγγαράκη είναι λανθασμένες» λέει ο ίδιος. Για παράδειγμα, οι αστερίες είναι σαρκοφάγοι και μεταξύ των θηρευμάτων τους είναι και τα σφουγγάρια.

«Θεώρησα πως θα ήταν αστείο να κάνω τη σύγκριση η οποία για μια φορά ήταν ακριβής στην εικόνα και τα χρώματα των ηρώων κινουμένων σχεδίων» πρόσθεσε.

Πέραν της ομοιότητας με το δημοφιλή ήρωα της σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon, το ασυνήθιστο με τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η σπανιότητα του φυσικού αυτού σφουγγαριού, καθώς τα θαλάσσια σφουγγάρια παίρνουν συνήθως το χρώμα και το σχήμα των επιφανειών όπου ζουν. Τα περισσότερα είναι πορτοκαλί ή λευκά ώστε να ενσωματώνονται χρωματικά στο περιβάλλον και σχεδόν ποτέ ζωηρό κίτρινο, όπως αυτό της εικόνας.

Ο σαρκοβόρος αστερίας δίπλα στο σφουγγάρι είναι του είδους Chondraster που απαντάται σε σκούρο ή ανοιχτό ροζ ή λευκό χρώμα.

Προτεινόμενα για εσάς

Πέθανε o «πατέρας» του «Μπομπ Σφουγγαράκη», Τακ Τάκερ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

O Κιάνου Ριβς στην καινούργια ταινία του Μπομπ του Σφουγγαράκη [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom