Έπειτα από δύο ισχυρές γροθιές που δέχθηκε από την 25χρονη Αλγερινή Ιμανί Κελίφ, για την οποία μίλησε ακόμα και ο Ματέο Σαλβίνι χθες, η επίσης 25χρονη Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα με δυνατούς πόνους στη μύτη, όπως μεταδίδει το Reuters. Συγκεκριμένα, η Καρίνι φωνάζοντας «αυτό είναι άδικο!» έβγαλε την προστατευτική μάσκα και έπεσε κλαίγοντας στα γόνατα στο μέσον του ρινγκ, μην αντέχοντας να ανταγωνιστεί την Αλγερινή αντίπαλό της.
Start to finish footage of the Khelif vs Carini fight. pic.twitter.com/YfrOsTz8rt
— FairPlayForWomen (@fairplaywomen) August 1, 2024
Μιλώντας μετά τον αγώνα, η Καρίνι είπε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δεχθεί τόσο δυνατά χτυπήματα. «Πάντα τιμούσα τη χώρα μου, αλλά αυτή τη φορά δεν πέτυχα επειδή δεν μπορούσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Έτσι, αποφάσισα να δώσω τέλος στον αγώνα», πρόσθεσε.
«Πάντα τιμούσα τη χώρα μου με πίστη», είπε η Καρίνι με δάκρυα στα μάτια. «Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα γιατί δεν μπορούσα να παλέψω άλλο. Για μένα, δεν είναι ήττα. Για μένα, όταν σκαρφαλώνεις σε αυτά τα σχοινιά, είσαι ήδη πολεμιστής, είσαι ήδη νικητής», πρόσθεσε η Καρίνι.
«Ανεξάρτητα από όλα είναι εντάξει, μια χαρά έτσι. Δεν έχασα απόψε. Έκανα μόνο τη δουλειά μου ως μαχήτρια. Μπήκα στο ρινγκ και πάλεψα. Δεν τα κατάφερα. Βγαίνω με το κεφάλι ψηλά και με ραγισμένη καρδιά. Είμαι μια ώριμη γυναίκα. Το ρινγκ είναι η ζωή μου. Πάντα ήμουν πολύ ενστικτώδης. Και όταν νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν τα παρατάω. Είναι να έχεις την ωριμότητα να σταματήσεις. Είναι να έχεις την ωριμότητα να πεις, “εντάξει, φτάνει”».
Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος με τη συμμετοχή τρανς στην πυγμαχία – «Οι γροθιές της πονούσαν πολύ»
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά, αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει, στον κόσμο του αθλητισμού, λόγω της απόφασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επιτρέψει σε δύο γυναίκες πυγμάχους, που έχουν χρωμοσώματα ανδρών αλλά βιολογικά είναι γυναίκες, να αγωνιστούν.
Ο Αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, είναι ένας από αυτούς που εξαπέλυσαν πυρά για το γεγονός ότι μία Ιταλίδα μποξέρ θα αντιμετωπίσει αύριο μία τρανς αθλήτρια από την Αλγερία.
Σοκ στον μπασκετικό ΠΑΟΚ: Πέθανε από ανακοπή στα 50 του ο Γιώργος Βαλαβανίδης
Συγκεκριμένα, η Άντζελα Καρίνι θα αντιμετωπίσει την Αλγερινή Ιμάνε Καλίφ, η οποία πήρε το δικαίωμα συμμετοχής από τη ΔΟΕ, παρότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας της το είχε απαγορεύσει. Η Αλγερινή είναι το φαβορί, και ο Σαλβίνι έχει εξοργιστεί για το γεγονός ότι της επιτρέπουν να αγωνιστεί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Τρανς μποξέρ που έχει αποβληθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα αντιμετωπίσει τη δική μας Άντζελα Καρίνι. Μία Μεξικανή αθλήτρια που αγωνίστηκε εναντίον της είπε ότι “οι γροθιές της πονούσαν πολύ. Δεν νομίζω να έχω νιώσει έτσι στα 13 χρόνια που πυγμαχώ, ούτε καν σε σπάρινγκ κόντρα σε άνδρες”. Χαστούκι στο πρόσωπο του αθλητικού ιδεώδους και της αξιοπιστίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Φτάνει με τη woke ιδεολογία!», έγραψε ο Σαλβίνι στα σόσιαλ.
As if the Satanic display at the opening ceremony wasnt enough, the Olympics glorifies men punching women in the face with the intent of knocking them unconscious.
Imane Khelif is 1 of 2 male boxers fighting women at the Olympics. A woman is going to die. pic.twitter.com/kYJX1MaAw4
— Riley Gaines (@Riley_Gaines_) July 30, 2024
Ολυμπιακοί Αγώνες – Τι δηλώνει η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας
Όπως ισχυρίστηκε η IBA, οι εξετάσεις χρωμοσωμάτων των πυγμάχων έδειξαν χρωμοσώματα ΧΥ, τα οποία είναι τα ανδρικά, αντί για τα ΧΧ των γυναικών.
Η IBA έχει θέσει αυστηρά όρια για τους αθλητές και ειδικά για τις αθλήτριες σε ό,τι αφορά τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ορμόνης που συνδέεται με τους άνδρες αν και ανιχνεύεται και στις γυναίκες σε χαμηλότερα επίπεδα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οι αντιδράσεις
Είναι μια «εξαιρετικά επικίνδυνη» απόφαση, δήλωσε η αρχηγός της αυστραλιανής πυγμαχίας Κέιτλιν Πάρκερ ενόψει μιας πιθανής αναμέτρησης με μία από τις συναθλήτριές της.
«Δεν συμφωνώ με το να τους επιτρέπεται να αγωνίζονται στον αθλητισμό, ειδικά στα μαχητικά αθλήματα», δήλωσε η Πάρκερ και πρόσθεσε ότι «μπορεί να είναι απίστευτα επικίνδυνο».
Όπως είπε έχει αγωνιστεί με άνδρες στο παρελθόν και ξέρει πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό για τις αθλήτριες. «Βιολογικά και γενετικά θα έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα και στα μαχητικά αθλήματα μπορεί να είναι επικίνδυνο», επισήμανε.
Εξέφρασε ακόμη και την αγωνία της για το μέλλον της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είναι το παλαιότερο ολυμπιακό άθλημα. Η γυναικεία πυγμαχία εισήχθη μόλις το 2012 και θέλω να τη δω για τα επόμενα 100, 200 χρόνια», εξήγησε.
Ειδήσεις σήμερα
Πόλο Γυναικών: Η εθνική έχασε από την Ισπανία και ακολουθεί τελικός με την Ισπανία
Πόλεμος για τα στρινγκ στην Αυστραλία