Δεν ήταν αυτό που θα επέλεγαν να κάνουν οι περισσότεροι, μετά τον πικρό αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι έθιμο για τη γερμανική ομάδα.
Αν και προφανώς έχει βιώσει την απογοήτευση για την απώλεια των τροπαίων σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Ακόμη και με την Μπάγερν διαπίστωσε αυτό ακριβώς που είχε κατανοήσει πλήρως με την Τότεναμ για πολλά χρόνια.
Η κατάκτηση της επιτυχίας είναι πολύ δύσκολη. Εξακολουθεί να καταγράφει αυτή την πιο οδυνηρή αγωνιστική χρονιά-όπως το έθεσε ο ίδιος-με τον τρόπο που το κάνει πάντα. Το εσωτερίκευσε και επέμενε.
Είναι πάντα αξιοθαύμαστα επίμονη η στάση του σε κάθε μεγάλη απογοήτευση της καριέρας του: στην Πρέμιερ Λιγκ, στον αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 από την Κροατία, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019, στην απογοήτευση στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και εκείνο το χαμένο πέναλτι εναντίον της Γαλλίας στο Κατάρ.
Αυτός είναι ο λόγος που η φετινή διοργάνωση έχει μεγαλύτερη απήχηση για τον Κέιν από οποιονδήποτε άλλον παίκτη της Αγγλίας. Αποτελεί μόνιμο στέλεχος της εποχής Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και είναι ο μόνος που δεν έχει κερδίσει κανένα τρόπαιο. Δικαίως λοιπόν έχει χαρακτηριστεί ως ο «χαμένος» της Αγγλίας.
Η νίκη στο Βερολίνο, στις 14 Ιουλίου, είναι ημερομηνία ορόσημο γι’ αυτόν, αλλά και για ολόκληρη την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ο Κέιν, εδώ και μια δεκαετία, αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς σκόρερ παγκοσμίως.
Δεν έχει πέσει κάτω από τα 24 γκολ σε μια αγωνιστική χρονιά από τότε (2014) που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Τότεναμ. Οι συμπαίκτες του τον περιγράφουν ως «σχεδόν ρομποτικό». Είναι ένας από τους πέντε παίκτες που επιλέχθηκαν από τις ομάδες τους, για τη φετινή διοργάνωση, που έχει σκοράρει περισσότερα από 50 τέρματα για τη χώρα του.
Η Αγγλία ανήκει στον τρίτο όμιλο και αρχίζει αύριο (22.00) την περιπέτειά της, από το Γκέλζενκιρχεν, εναντίον της Σερβίας. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου (19.00), στη Στουτγκάρδη, η Σλοβενία θα συναντήσει τη Δανία.