Συνολικά, εννέα σύλλογοι στο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχουν ήδη τοποθετηθεί εναντίον αυτής της απαγόρευσης: Σάντερλαντ , Ίπσουιτς, Ντόνκαστερ Ρόβερς, Ακρινγκτον, Πορτ Βέιλ, Γκριν Ρόβερς, Λίνκολν, Τρανμήρ, Νορθτάουν.
Αυτοί θεωρούν ότι η κατάργηση του νόμου του 1985 θα επέτρεπε πιο δίκαιη μεταχείριση στους φίλους του ποδοσφαίρου, μία καλύτερη εμπειρία, μείωση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ πριν από το παιχνίδι, αλλά και αύξηση του εισοδήματος των συλλόγων.
Η ομοσπονδία των φιλάθλων (FSF) υποστηρίζει την επανεξέταση αυτού του κανονισμού. Η Αμάντα Τζακς, κοινωνικός λειτουργός του FSF, είπε ότι «όταν οι νόμοι είχαν συνταχθεί, εκείνη τη στιγμή ήταν μια ενστικτώδης αντίδραση στα προβλήματα. Κανείς δεν τα σκέφτηκε σωστά. Και, βεβαίως, δεν περίμενε ότι το 2018 θα μιλούσαμε ότι οι φίλαθλοι θα χωρίζονται από την υπόλοιπη κοινωνία ».
Γιοβάνοβιτς: «Ο στόχος μας είναι να πάμε στο Μουντιάλ, είναι λογικό και είμαι αισιόδοξος»
Ο παρών κανονισμός ισχύει μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Υπάρχει η εξαίρεση, για παράδειγμα, όταν τα γήπεδα της Premier League φιλοξενούν αγώνες ράγκμπι, να επιτρέπεται στους οπαδούς να καταναλώνουν μπύρα στα καθίσματα τους.
Αντίθετα, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών αμφισβητεί την ανάγκη αλλαγής: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την ισχύουσα νομοθεσία. Είναι απαραίτητο και κατάλληλο».
Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]