Οι «τρικολόρ» έφτασαν με… στυλ στην τετράδα κερδίζοντας δίχως ιδιαίτερη δυσκολία την Ουρουγουάη με 2-0 και διεκδικούν την επιστροφή τους στο ματς που κρίνει τον κορυφαίο τίτλο στον πλανήτη μετά από 20 χρόνια. Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει ξανά διαθέσιμο τον Μπλεζ Ματουιντί που εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να πάρει τη θέση του Κορεντέν Τολισό στο βασικό σχήμα. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές. Οι «κόκκινοι διάβολοι» στον δεύτερο ημιτελικό της ιστορίας τους, 32 χρόνια μετά το 2-0 από την Αργεντινή το 1986, έχουν μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν υπολογίζει στον Τομάς Μενιέ.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν σε μεγάλες διοργανώσεις, με τη Γαλλία νικήτρια σε όλες. Στον πρώτο γύρο του Μουντιάλ του 1938 είχε νικήσει 3-1, στον μικρό τελικό του 1986 είχε επιβληθεί με 4-2 στην παράταση, ενώ ενδιάμεσα, στους ομίλους του Euro 1984, είχε συντρίψει το Βέλγιο με 5-0. Πάντως το Βέλγιο στα τρία πιο πρόσφατα φιλικά δεν έχει ήττα, παρά δύο ισοπαλίες και μία νίκη στο τελευταίο ραντεβού τον Ιούνιο του 2015 με 4-3. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 73 φορές, με τη Γαλλία να μετρά 24 νίκες, το Βέλγιο 30 και 19 ματς να έχουν λήξει χωρίς νικητή.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Γαλλία με εξαίρεση τα ματς που κρίθηκαν στα πέναλτι έχει χάσει μόλις ένα από τα τελευταία 13 της παιχνίδια σε νοκ άουτ (10 νίκες-2 ισοπαλίες), από τη Γερμανία στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 2014. Το δε Βέλγιο είναι αήττητο σε 24 σερί ματς μετρώντας 19 νίκες (τις επτά σερί) και 5 ισοπαλίες.
Πιθανές συνθέσεις:
Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα 73-72: Αν και βρέθηκε στο +17 η Εθνική ηττήθηκε
Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Λούκας, Ουμτιτί, Βαράν, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού.
Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Σαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.
Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)
Πηγή: sport-fm.gr
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]