«Δεν μπορούμε να έχουμε και δεν θέλουμε το ποδόσφαιρο να εμφανίζει πολιτικά σύμβολα» ήταν τα λόγια του Γκλεν, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη διαμάχη με τους Βρετανούς παίκτες που φορούσαν παπαρούνες στο πέτο τους, ως φόρο τιμής στους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Το πρόβλημα που είχαμε με τις παπαρούνες είναι ότι για κάποιο λόγο ένας νέος άνθρωπος στη FIFA φάνηκε να πιστεύει ότι οι παπαρούνες ήταν πολιτικό σύμβολο και αγωνιστήκαμε σκληρά ενάντια σε αυτή την έννοια και ευτυχώς τα καταφέραμε.
«Τα πράγματα με την παπαρούνα είναι εντάξει, αλλά τα πράγματα που πρόκειται να γίνουν εξαιρετικά διχαστικά, δεν είναι. Και αυτό θα μπορούσε να είναι ισχυρά θρησκευτικά σύμβολα, θα μπορούσε να είναι το αστέρι του Δαβίδ, θα μπορούσε να είναι το σφυρί και το δρεπάνι, θα μπορούσε να είναι μια σβάστικα, όπως ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε (σ.σ. πολιτικός από τη Ζιμπάμπουε, ο οποίος από το 1987 ως το 2017 ήταν Πρόεδρος της χώρας και ηγήθηκε ενός καθεστώτος, που έχει επανειλημμένα καταγγελθεί διεθνώς για μη σωστό τρόπο άσκησης της εξουσίας) στη φανέλα, αυτά είναι τα πράγματα που δεν θέλουμε.
«Και για να είμαι ειλικρινής και να είμαι πολύ σαφής, η κίτρινη κορδέλα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι πολιτική στάση, είναι σύμβολο της ανεξαρτησίας των Καταλανών. Πού θα τραβήξουμε τη γραμμή; Θα έπρεπε να έχουμε κάποιον με σήμα UKIP, κάποιον με σήμα ISIS;» συμπλήρωσε.
Πηγή: sdna.gr
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]