Οι πρώτοι που ενθουσιάστηκαν με αυτό το ρόφημα δεν είναι άλλοι από τους Ασιάτες, οι οποίοι πάντα αρέσκονται στους περίεργους καφέδες. Για τη σωστή περιγραφή, ο Dirty Coffee είναι ο ζεστός espresso που χύνεται πάνω από το παγωμένο γάλα. Συνήθως σερβίρεται χωρίς να ανακατευτεί…
@europeancoffeetrip This is Dirty Coffee Learn how to make it, a full video on YouTube #dirtycoffee #recipe ♬ original sound – European Coffee Trip
Βήμα βήμα η συνταγή
Υλικά
- Γάλα πλήρες, κρύο από το ψυγείο
- 1 δόση εσπρέσο
Διαδικασία
- Βάλε το γάλα στο ποτήρι. Βάλε κάτω από τη μηχανή για να τρέξει ο εσπρέσο. Προσοχή όμως! Το νόημα είναι να μη χυθεί ο καφές στη μέση του ποτηριού.
Dirty Coffee – Δεν είναι ο πιο περίεργος καφές
«Say… cheese» στη Σκανδιναβία
Οι ντόπιοι καταφέρνουν να συνδυάσουν δύο μεγάλες τους αγάπες, καθώς συνοδεύουν τον καφέ τους από κύβους παραδοσιακού τυριού που μοιάζουν σαν μικρά σφουγγαράκια. Τόσο η γεύση του καφέ όσο και του τυριού συνδυαστικά βελτιώνονται, δίνοντας στο ρόφημα μοναδική γεύση και υφή. Ο καφές αυτός συχνά προσφέρεται ως καλωσόρισμα και ένδειξη φιλοξενίας, ενώ αξίζει να ξέρετε ότι οι Σουηδοί χρησιμοποιούν το Φιλανδικό τυρί Leipäjuusto ενώ οι Ισπανόφωνοι χρησιμοποιούν απλά Gouda ή Edam.
Με αβγά στο Βιετνάμ
Δημιούργημα των τελευταίων 80 ετών, έχει γίνει σήμα κατατεθέν ορισμένων περιοχών και πρόκειται για καφέ που περιέχει κρόκο αβγού, συμπυκνωμένο γάλα και στιγμιαίο καφέ σε σκόνη. Η ανάμειξη αυτών των συστατικών δημιουργεί μια παχύρρευστη κρέμα που δίνει χρώμα και γεύση στον καφέ.
Καφές με (θαλασσινό) αλάτι στην Ταϊβάν και στις ΗΠΑ
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ - Η πιο επιτυχημένη συνταγή που αξίζει να φτιάξετε
Αποτελεί μια γενικότερη συνήθεια στην Ταϊβάν να πασπαλίζουν τα γλυκά και τα φρούτα με θαλασσινό αλάτι. Έτσι, κάποιος σκέφτηκε να συνδυάσει το γλυκόπικρο του καφέ με το αλμυρό του αλατιού. Πλέον έχει καθιερωθεί και, σίγουρα, απευθύνεται σε τολμηρούς.
Με κάρβουνο ή με άνθρακα
Γνωστός ως Kopi Joss στην Ινδονησία, δημιουργήθηκε όταν ένας ιδιοκτήτης καφέ στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας, έψαχνε έναν εντυπωσιακό τρόπο σερβιρίσματος για να προσελκύσει στο μαγαζί του τουρίστες. Έτσι αντί να προσθέτει ζεστό νερό στον καφέ, άρχισε να βάζει ένα αναμμένο κάρβουνο, το οποίο ζέσταινε το ρόφημα, έκανε θόρυβο και έβγαζε ατμούς. Μόλις ετοιμαστεί ο καφές, λοιπόν, του προσθέτουν ένα κομμάτι καυτό κάρβουνο, το οποίο δημιουργεί βρασμό. Την ίδια ώρα, ο Charcoal Latte είναι καφές με ενεργό άνθρακα. Δεν περιέχει καφεΐνη, αλλά γάλα και οφείλει το γκρι χρώμα του στον ενεργό άνθρακα, ο οποίος θεωρείται πως βοηθά στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ουσιών και τοξινών από το σώμα.
Ειδήσεις σήμερα
Χειμερινές εκπτώσεις 2025: Τέσσερα κομμάτια πασπαρτού που πρέπει να αγοράσετε
Η Γη της ελιάς spoiler: Βασιλική και Μιλτιάδης κυκλοφορούν δημόσια – Πώς αντιδρά Στάθης και Χάιδω
Γιατροσόφια για να αντιμετωπίσετε τη γαστρεντερίτιδα
Η καλύτερη συνταγή για να εντυπωσιάσετε το ταίρι σας – Έτοιμη σε 15′
Κέιτ Μίντλετον: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη ζωή της – Τα γενέθλια που σηματοδοτούν μία νέα αρχή
Τηλεθέαση: Χαμόγελα στον ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα» – Τι ποσοστά έκανε