Η απόφαση αυτή, που διαδέχθηκε την ποινή περιορισμού στις μεταγραφές, που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, βρήκε εφαρμογή στην περίπτωση του Ηρακλή, ο οποίος υποβιβάστηκε.
H εισήγηση που υπάρχει στη Super League για τις ΠΑΕ που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της περιόδου 2018 – 19 είναι ακόμα αυστηρότερη αφού προβλέπει τον υποβιβασμό, όχι μόνο λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλές σε εργαζόμενους ή/και στο δημόσιο, αλλά για κάθε αιτία που μπορεί να οδηγήσει στη μη χορήγηση άδειας (π.χ. εγκαταστάσεις).
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η ομάδα που δεν παίρνει «άδεια συμμετοχής» θα υποβιβάζεται στη Football League «ανεξαρτήτως του λόγου της μη αδειοδότησης».
Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για μία θέση στην τετράδα - Πού και πότε θα δείτε τον αγώνα
Στη συνέχεια περιγράφεται η «διαδικασία υποβιβασμού»:
«Σε περίπτωση που οι ΠΑΕ που δε θα λάβουν άδεια ΕΠΟ είναι περισσότερες εξ’ αυτών που κατά την οικεία προκήρυξη της Super League υποβιβάζονται στη Football League, τότε σε κάθε περίπτωση θα υποβιβάζεται το σύνολο των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ ακόμη κι αν υπερβαίνει τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται κατά την εν λόγω προκήρυξη (λ.χ. αν κατά την προκήρυξη υποβιβάζονται 2 ΠΑΕ και δε λάβουν άδεια 3 ΠΑΕ, θα υποβιβαστούν και οι 3 ΠΑΕ αλλά ουδεμία έτερη ΠΑΕ της Super League).
Αν όμως λόγω μη αδειοδότησης και προβιβασμού επαρκούς αριθμού ΠΑΕ από τη Football League προς τη Super League, δεν μπορεί να εκκινήσει το Πρωτάθλημα Super League 2018-19 με τον προκαθορισμένο αριθμό ΠΑΕ, τότε δε θα υποβιβάζεται το σύνολο των μη αδειοδοτηθέντων ΠΑΕ της Super League αλλά μόνον όσες εξ αυτών πρέπει να υποβιβαστούν ώστε το Πρωτάθλημα Super League 2018-19 να ξεκινήσει με βάση το προκαθορισμένο αριθμό ΠΑΕ (και ως κριτήριο θα λαμβάνεται η βαθμολογία που συγκέντρωσαν οι μη αδειοδοτηθείσες ΠΑΕ πριν την εφαρμογή του κανόνα της κατάληψης της τελευταίας θέσης της βαθμολογίας).»Σκληραίνει η στάση της Super League για τις ΠΑΕ που δεν παίρνουν άδεια.