Χθες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη τόσο για τις δύο ομάδες όσο και για τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίτσελ.
Η ΑΕΚ κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, κάτι που επισύρει ποινή 4-5 αγωνιστικών αποκλεισμού της έδρας και βαρύ πρόστιμο.
Από τη στιγμή όμως που είναι υπότροπη για εκτεταμένα επεισόδια από το περσινό ματς με τον Ατρόμητο κινδυνεύει και με αφαίρεση τριών βαθμών.
Πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα είναι για τον ΠΑΟΚ ο οποίος, εκτός των εκτεταμένων επεισοδίων στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, κατηγορείται και για επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου.
Για αυτή την παράβαση προβλέπεται ποινή 6-8 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.
Από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς επίσης είναι υπότροποι για εκτεταμένα επεισόδια από τον περσινό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, η αφαίρεση των βαθμών διπλασιάζεται και μπορεί να φτάσει στο -6.
Η συμπληρωματική έκθεση
Η θέση του ΠΑΟΚ μπορεί να ελαφρυνθεί από τη στιγμή που υπάρχει συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή ο οποίος αναφέρει πως η είσοδος των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο έγινε στις 18:20 και όχι στις 20:44 όπως αναφερόταν στην αρχική έκθεση.
Αν αυτό το λάβει υπ’ όψιν του ο κ. Σιμιτζόγλου κατά την απολογία των ομάδων θα μπορούσε να απαλλάξει τους Θεσσαλονικείς από την κατηγορία των εκτεταμένων επεισοδίων εντός γηπέδου αφού οι ομάδες θεωρούνται υπεύθυνες μόνο από την άφιξή τους στο γήπεδο και έπειτα και έτσι κινδυνεύει με αφαίρεση τριών και όχι έξι βαθμών.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν με κόσμο τα παιχνίδια τους μέχρι την 3η αγωνιστική των πλέι οφ που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.
Η θέση των ομάδων
Από τον ΠΑΟΚ μετά τη γνωστοποίηση του κατηγορητηρίου τόνιζαν πως τα επεισόδια έγιναν αρκετή ώρα πριν την άφιξη των δύο αποστολών στο γήπεδο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκτεταμένα, από τη στιγμή που απουσίαζαν οι ομάδες.
Επισημαίνουν, δε, πως τόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και η ΠΑΕ ΑΕΚ έπαιξαν από τη στιγμή που έφτασαν στο Πανθεσσαλικό κυρίαρχο ρόλο ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.
Επίσης χαρακτήριζαν πολύ… περίεργο το γεγονός πως το κατηγορητήριο αυτό για τα όσα έγιναν στον Βόλο ήρθε πριν καν ανοίξει επίσημα η υπόθεση του Ολυμπιακός-Πλατανιάς, από τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον 15 μαρτυρίες παικτών της κρητικής ομάδας.
Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν ως υπότροποι.
Λένε πως τα επεισόδια στο Περιστέρι με αυτά του Βόλου είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς τα περυσινά επεισόδια ήταν εντός αγωνιστικού χώρου ενώ τα φετινά εκτός και πριν την άφιξη της αποστολής της ομάδας στο γήπεδο, συνεπώς ο σύλλογος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπότροπος.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου