Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Εθνικό» ετοιμάζεται για Επίδαυρο

Το «Εθνικό» ετοιμάζεται για Επίδαυρο

Ξένια Στούκα

Η πρώτη κρατική σκηνή της χώρας προετοιμάζεται να… ανέβει στη σκηνή υπό τις υγειονομικές οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων.

«Το Εθνικό Θέατρο, από την πρώτη στιγμή αυτής της πρωτόγνωρης συνθήκης με την πανδημία του Covid 19, με πλήρη συνείδηση της αποστολής του, στάθηκε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους καλλιτέχνες, δίπλα στους θεατές και δίπλα στους πολίτες, με μια σειρά προσεκτικά σχεδιασμένων δράσεων και ενεργειών, πάντοτε σε συνεννόηση με τους επίσημους φορείς», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου σχεδιάζει ένα πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και ταυτόχρονα -όπως υπογραμμίζεται- θα επιταχυνθούν οι εργασίες συντήρησης υπαρχουσών υποδομών και η δημιουργία νέων, έτσι ώστε ο Οργανισμός να είναι έτοιμος για το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» οι δύο καλοκαιρινές παραγωγές το Ε.Θ. για λογαριασμό του Ελληνικού Φεστιβάλ, η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Νίκο Ψαρρά, Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη και Αγορίτσα Οικονόμου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και οι «Πέρσες» του Αισχύλου, διά χειρός του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη, με τους Λυδία Κονιόρδου, Γιάννη Βογιατζή, Αργύρη Ξάφη, Αργύρη Πανταζάρα και Γιάννο Περλέγκα, θα πραγματοποιηθούν στο αρχαίο αργολικό θέατρο. Λόγω των έκτακτων συνθηκών οι ημερομηνίες των παραστάσεων θα αλλάξουν. Τέλος, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Qatar Airways: Ολοι οι επιβάτες της πτήσης με τα 12 κρούσματα κορωνοϊού ελέγχθηκαν πριν επιβιβαστούν

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός-Ιταλία: Μείωση νεκρών αλλά αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Ανδρέας Ντίνης

Ισπανία-κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος μετά από τρεις ημέρες χωρίς κανένα θύμα- 219 νέα κρούσματα

Ανδρέας Ντίνης

Η Κομισιόν κατέταξε τον κορωνοϊό ως χαμηλού επιπέδου απειλή για τους εργαζομένους- Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις

Μιχάλης Μάρδας

«Βόμβα» από τον Guardian: Αμφιλεγόμενη εταιρεία στατιστικής παρέσυρε ΠΟΥ και κράτη σε λάθη για τον κορωνοϊό

Ανδρέας Ντίνης

Eurostat: Αυξήθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο

Tinad

Προβληματισμός για τα 12 εισαγόμενα κρούσματα – Καθησυχάζει ο Θεοχάρης

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Τα 12 εισαγόμενα κρούσματα δημιούργησαν προβληματισμό για το τουριστικό «άνοιγμα»

Μιχάλης Μάρδας

Γαλλία-κορωνοϊός: Για πρώτη φορά εδώ και 13 ημέρες ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί

Ανδρέας Ντίνης