Οι «87» του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να διαφωνούν στα επιμέρους, αλλά εμφανίζονται ενωμένοι έναντι ενός και μόνο στόχου. Να μην επιτρέψουν σε κανέναν εκτός ελέγχου τους να διεκδικήσει τη σφραγίδα και το ταμείο του κόμματος.
Χθες, η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε ότι είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του Κασσελάκη. «Η φωνή μας είναι το Συνέδριο» αντέτεινε ο Κασσελάκης, υποστηρίζοντας ότι «μόνο το Συνέδριο είναι αρμόδιο για την επικύρωση των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής».
Με βάση το καταστατικό έχει δίκιο, αλλά πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι «87» του Αλέξη Τσίπρα ψάχνουν τρόπους ώστε το Συνέδριο ή να μη γίνει ή να μην ασχοληθεί με τις υποψηφιότητες, οι οποίες θα πρέπει να έχουν κλείσει πριν από αυτό.
Η πλευρά Κασσελάκη κάνει λόγο για «μειοψηφία των μελών ενός οργάνου», την οποία καταγγέλλει ότι απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος.
«Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς. Ομως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το Συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι. Ομως και οι μηχανισμοί έχουν τα όριά τους» ανέφερε, χθες, και κατήγγειλε «σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα μέλη του να μη γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν».
Το ζήτημα για τον κ. Κασσελάκη και το επιτελείο του είναι ότι οι «87» του Αλέξη Τσίπρα ελέγχουν σε αυτή τη φάση το κόμμα και θα επιχειρήσουν να ελέγξουν και κάθε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα την εκλογή νέων συνέδρων για το Συνέδριο στις 8-11 Νοεμβρίου. Και αν δουν ότι δεν τα καταφέρνουν, τότε είναι ικανοί να αναβάλλουν το Συνέδριο μέχρι… νεωτέρας, ακόμα και τις εσωκομματικές εκλογές.
Καθόλου τυχαία, ο τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, Διονύσης Τεμπονέρας, βγήκε και είπε ότι θα πρέπει να αναβληθούν και το Συνέδριο και οι εσωκομματικές εκλογές για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης άρχισε ήδη να ψελλίζει μία πρόταση περί πολιτικού συνεδρίου κ.λπ.
Στέφανος Κασσελάκης: Ποιοι βουλευτές είναι πιθανόν να τον ακολουθήσουν στο νέο του κόμμα
Οι «87» του Αλέξη Τσίπρα είναι έτοιμοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να προτείνουν και να επιβάλλουν την αναβολή του Συνεδρίου επ’ αόριστον, υπό τον κίνδυνο οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη -αλά εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο- να εισβάλουν στον χώρο του Συνεδρίου, με σκοπό έκτροπα και επεισόδια.
Επιπλέον, πρόβλημα για την πλευρά Κασσελάκ αποτελεί και το γεγονός ότι έχει πλήρως αποκλειστεί από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του κόμματος, τη στιγμή που οι «87» του Αλέξη Τσίπρα έχουν εκεί τον… άνθρωπό τους να τους ενημερώνει και να δέχεται προτάσεις για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το κόμμα ώστε να μην εκπέμπει μόνο εσωστρέφεια (σ.σ. πτωχοί τω πνεύματι όσοι πίστεψαν ότι Τσίπρας και Παππάς χώρισαν ποτέ τα τσανάκια τους στην πραγματικότητα, όταν τους ενώνει το βάρος της πενταετούς διακυβέρνησης).
Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, δεν ενημέρωσε ποτέ τον Στέφανο Κασσελάκη ή το επιτελείο του για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αίτημα σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, για την υπόθεση των Τεμπών, ενώ δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί στη συζήτηση στη Βουλή και κανένα από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη.
Οπως έχουμε αναφέρει ξανά, για το επιτελείο Κασσελάκη, «ύποπτος» είναι και ο ρόλος Πολάκη,, ο οποίος δημοσίως λέει ότι θέλει τον Κασσελάκη υποψήφιο κ.λπ. και στο παρασκήνιο απουσιάζει από την Κεντρική Επιτροπή και δίνει εντολή να απουσιάζουν και οι δικοί του…
Στο τραπέζι «κασσελακικός» υποψήφιος
Η ιδέα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος με αντικείμενο το «ναι» ή το «όχι» στην υποψηφιότητα Κασσελάκη είναι στο τραπέζι, ενώ η προοπτική της διάσπασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την αποχώρηση των βουλευτών που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι εξαιρετικά δύσκολη απόφαση. Εκτιμάται ότι αν ο Στέφανος Κασσσελάκης «χρεωθεί» νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτό θα αποτελέσει «δώρο» στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση.
Στο τραπέζι είναι και η κατάθεση υποψηφιότητας όχι από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά από γνωστό ή γνωστή υποστηρικτή του, χωρίς πάντως να επιβεβαιώνεται ότι έχουν συζητηθεί τα ονόματα της Ρένας Δούρου (απείχε από την Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββάτου) και της Θεοδώρας Τζάκρη (πρωτοστατεί και σηκώνει το βάρος της αντιπαράθεσης με τους «87» του Αλέξη Τσίπρα).