Αρχικά, λειτούργησε ως μία επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούσαν να λαμβάνουν τις συνταγές τους ευκολότερα, ενώ αργότερα ακολούθησε η προσθήκη των παραπεμπτικών και των ιατρικών βεβαιώσεων». Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «δεν μείναμε, όμως, εκεί: μέσα από την εφαρμογή MyHealth, η άυλη συνταγογράφηση εξελίχθηκε στο «κλειδί» ώστε ο πολίτης να αποκτήσει για πρώτη φορά πρόσβαση στο ιστορικό της συνταγογράφησής του, αποτελώντας το πρόπλασμα του Ψηφιακού Ιατρικού Φακέλου.
Αγώνα δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα - Το σχέδιο Χαρδαλιά για την προστασία της Αττικής
Και, βέβαια, η άυλη συνταγογράφηση αποτέλεσε πολύτιμο εργαλείο στην οργάνωση του εμβολιασμού. Αφενός μας επέτρεψε να εντοπίσουμε και να προτεραιοποιήσουμε ασθενείς με νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου. Και αφετέρου συνέβαλε καθοριστικά στη δυνατότητά μας να στείλουμε εξατομικευμένες προτάσεις για ραντεβού σε όσους είχαν εγγραφεί στην υπηρεσία.
Με όλες τις παραπάνω λειτουργίες της, η άυλη συνταγογράφηση αντανακλά την προσήλωσή μας στη διαρκή ενίσχυση και διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών. Έχοντας τον πολίτη στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας, υλοποιούμε πλατφόρμες οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων».
Ειδήσεις σήμερα
- Κορονοϊός: «Πιάνει ταβάνι» η «Ομικρον 2» – Αυξάνονται τα κρούσματα στους μεγάλους
- Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τώρα τι θα γίνει για μένα;» ρωτάει τους αστυνομικούς – Ψυχρή και απόμακρη για δεύτερο 24ωρο
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτές οι τρεις καταθέσεις οδήγησαν στη σύλληψή της
- Δώρο Πάσχα 2022: Πότε πληρώνεται, πώς υπολογίζεται και ποιοι δεν θα το πάρουν