«Η ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοσύνης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι μείζον πολιτικό ζήτημα» σημειώνει.
Ο κ. Μαρινάκης υπογραμμίζει ότι είναι άλλο πράγμα οι ενέργειες στο πεδίο οι οποίες θα αξιολογηθούν και άλλο πράγμα το «μπάζωμα με δόλο».
«Είναι ένα πράγμα οι ενέργειες στο πεδίο, οι επιχειρησιακές, δηλαδή, οι οποίες θα αξιολογηθούν μία-μία από τη δικαιοσύνη. Έχουν δοθεί απαντήσεις από τους επιχειρησιακούς για την αναγκαιότητα των πρώτων ημερών και θα αξιολογηθούν όλα. Και ένα άλλο πράγμα είναι αυτό που λέμε “μπάζωμα με δόλο”, δηλαδή ότι κάποιος ήθελε να κάνει κάποιες ενέργειες για να συγκαλύψει κάτι. Ούτε το πώς και με ποια εντολή έχει φανεί, ούτε ποιον να συγκαλύψει, ούτε τι να συγκαλύψει. Το δεύτερο το αποκρούομε και θα το αποκρούσουμε με στοιχεία» αναφέρει.
«Η κοινωνία δεν θέλει πολιτικοποίηση ενός τραγικού δυστυχήματος. Η κοινωνία θέλει δικαιοσύνη. Όλοι μας δικαιοσύνη θέλουμε και πριν και πάνω απ’ όλους, οι συγγενείς των θυμάτων» τονίζει ο κ. Μαρινάκης.
Σε ερώτηση για τον χρόνο ολοκλήρωσης της δικαστικής διαδικασίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει: «Ο χρόνος ολοκλήρωσης, έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες, πόσοι θα είναι οι μάρτυρες, πόσο θα διαρκέσει η κατάσταση των μαρτύρων. Εμείς έχουμε εξασφαλίσει όλα τα εργαλεία ως κράτος, ώστε να γίνουν όλες αυτές οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό».
Σε ερώτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Μαρινάκης είπε: «Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ρυθμούς μείωσης της ανεργίας και των νέων και των γυναικών, που ήταν οι πιο σκληροί δείκτες για πολλά χρόνια. Είμαστε η πρώτη χώρα σε ρυθμό μείωσης του χρέους ως προς το ΑΕΠ και η πρώτη χώρα σε ρυθμό μείωσης των φόρων. Έχουμε μειώσει 73 φόρους, 23 έμμεσους φόρους συμπεριλαμβανομένων σε αυτούς».
«Βασικό στοίχημα των επόμενων δύο ετών είναι να μειωθούν όλο και περισσότεροι φορολογικοί συντελεστές, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμά μας, με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, με δύο κριτήρια: Να βγαίνει ο λογαριασμός, άρα όσο έχουμε έσοδα να τα δίνουμε αυτά με μειώσεις φόρων που είναι μια έμμεση αύξηση εισοδήματος κυρίως για τη μεσαία τάξη και δεύτερη περίπτωση είναι οι μειώσεις αυτές να φτάνουν στη τσέπη των καταναλωτών, των πολιτών» συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «εμείς δεν πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι από κάποια δογματική σκοπιά, αλλά από την ίδια την πραγματικότητα, η οποία αποτυπώθηκε και στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πιστεύουμε στις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Πιστεύουμε στις σταθερές κυβερνήσεις, εκείνες που επιλέγουν κάθε φορά οι πολίτες».
Τέλος αναφερόμενος στη λειτουργία του επιτελικού κράτους ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι το επιτελικό κράτος έχει κάποιες φορές δαιμονοποιηθεί, κάποιες φορές λοιδορηθεί. «Εγώ δεν θα το αγιοποιήσω γιατί θεωρώ ότι σε όλα τα πράγματα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το επιτελικό κράτος έχει βοηθήσει στο συντονισμό μιας σειράς πολύ δύσκολων καταστάσεων και στην επίσπευση μεταρρυθμίσεων. Αυτή είναι η δουλειά του. Για παράδειγμα το είδαμε στην διαχείριση της πανδημίας, το είδαμε το καλοκαίρι, που – με εξαίρεση μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά της Αττικής – εκατοντάδες άλλες εστίες πυρκαγιών σβήστηκαν πολύ γρήγορα. Το έχουμε δει όταν χρειάζεται να προχωρήσουμε μια σειρά από ορόσημα του ταμείου ανάκαμψης. Και είμαστε αυτή τη στιγμή μια από τις πρώτες χώρες σε απορροφητικότητα, με έργα που φθάνουν σε κάθε πολίτη, όπως είναι οι προληπτικές εξετάσεις, η πολιτική προστασία, οι διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία και μια σειρά άλλες κινήσεις. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και ο πρωθυπουργός είναι αυτός που ξέρει, πως κάτι που λειτουργεί, μπορεί να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα, για να είναι πιο αποτελεσματικό» πρόσθεσε.