«Η γενική εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου προκειμένου να έχουμε κατάληξη εντός του πλαισίου της 22ας Μαίου» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Όσον αφορά τις διαδικασίες περί Brexit εκτίμησε ότι δεν θα είναι τόσο σύντομες όσο αυτές του Σαββάτου για τις οποίες είπε ότι αποτέλεσαν ένδειξη ισχυρής ενότητας σε σχέση με τις κατευθυντήριες γραμμές για το Brexit.
Χαρακτήρισε «φιλόδοξο» το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων τονίζοντας ότι το δύσκολου του εγχειρήματος έγκειται στο ότι «τα ζητήματα αυτά είναι περίπλοκα ενώ υπάρχει και το δύσκολο θέμα το χρηματοοικονομικό που είναι το πιο δύσκολο σε κάθε διαζύγιο».
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Προτιμάμε συζήτηση - «πακέτο» για όλα τα θέματα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Μιλώντας για τις προτεραιότητες σε αυτή τη διαδικασία είπε ότι είναι:
– οι πολίτες μας που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, κι εμείς οι Έλληνες έχουμε πάνω από 70.000 Έλληνες στη Μεγάλη Βρετανία
– οι εμπορικές σχέσεις και
– οι απρόσκοπτες τουριστικές ροές από τη Μεγάλη Βρετανία
Παράλληλα είπε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε να διατυπωθεί ρητά η διευκρίνιση ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα αποτελέσει πολιτικό ή νομικό προηγούμενο για σχέσεις με τρίτες χώρες και αυτό έχει να κάνει με το ότι η διαπραγμάτευση μιας χώρας που ήταν κράτος μέλος είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι η σχέση με τρίτες χώρες
«Τo Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστό που συνέβη εξαιτίας δυσαρέσκειας των πολιτών για τις πολιτικές της ΕΕ πρέπει να δουλέψουμε σκληρά οι 27 για μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη» κατέληξε για το θέμα ο κ. Τσίπρας.