Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά τον Π. ‘Αγκραμουντ για την συμβολή του γενικότερα στην αντιμετώπιση της κρίσης στο προσφυγικό, το οποίο τόνισε ότι δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα, αλλά ευρωπαϊκό και ευρύτερο ζήτημα. Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι όταν ο Π. ‘Αγκραμουντ είχε επισκεφθεί την Αθήνα είχε εκφράσει την Αλληλεγγύη του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά είχε επίσης ζητήσει και την Αλληλεγγύη όλων των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ιδίως των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παντρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος - Ποια είναι η σύζυγός του Τατιάνα Παπαδοπούλου
«Με τον τρόπο αυτό είχε καταστήσει σαφές ότι το να είναι κανείς μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και ιδίως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεπάγεται εκτός από δικαιώματα και σημαντικές υποχρεώσεις. Μία από τις βασικές υποχρεώσεις είναι αυτή της Αλληλεγγύης. Σ΄ αυτό το πλαίσιο ο κ. Πρόεδρος είχε δείξει πραγματικά τη νοοτροπία που διέπει το Συμβούλιο της Ευρώπης», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης αυτή την στιγμή είναι ο εγγυητής των θεμελιωδών δικαιωμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο, συμπεριλαμβανομένων και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
«Το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί και πρέπει να δείξει τον δρόμο. Ότι δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ των δικαιωμάτων, όπως επίσης ότι το κοινωνικό κράτος, και ιδίως το κοινωνικό κράτος δικαίου είναι μία από τις πιο σημαντικές βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η Ευρώπη υπό την ευρεία του όρου έννοια και ιδίως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον Π. ‘Αγκραμουντ ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα πιστεύουν βαθύτατα στον θεσμό και στην προοπτική του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα είναι πάντοτε συνεπή προς αυτήν τους την αποστολή.