Ο κ. Παππάς επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» και παραδέχθηκε πως πράγματι επέβαινε στο ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, του οποίου έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ, καθώς ερευνάται η εμπλοκή του σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλες πολύ σοβαρές υποθέσεις. Ωστόσο ο κ. Παππάς έριξε την ευθύνη για τις συγκεκριμένες επαφές που είχε στην… κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, η οποία, όπως είπε, οργάνωσε το πρόγραμμά του και τις επαφές του στη Βενεζουέλα.
«Βεβαίως πήγαμε με αυτό το αεροπλάνο» παραδέχθηκε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Ολες οι μετακινήσεις μας εντός της χώρας αυτής ήταν οργανωμένες από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, το ταξίδι οργανώθηκε με πρωτοβουλία της εδώ πρεσβείας και προφανώς καθ’ υπόδειξη του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό».
Ο κ. Νίκος Παππάς δεν αρνήθηκε ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό λίαρ τζετ, στο οποίο εμφανίζεται μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, στις φωτογραφίες – ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος», ανήκε στον Λιβανέζο επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι είχε άγνοια για το ποιόν του συγκεκριμένου «τοξικού» επιχειρηματία, αφού, όπως είπε, του τον σύστησαν εκεί στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, τα οποία μάλιστα του υπέδειξαν και το λίαρ τζετ με το οποίο θα ταξίδευε.
«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπέδειξε το αεροπλάνο. Εμείς δεν είχαμε δυνατότητα εκεί ούτε κάποιας δικτύωσης, ούτε γνωριμιών, ούτε τίποτα. Επειδή ήμασταν σε μια αποστολή η οποία μετακινούνταν ακριβώς όπως είχε υποδειχθεί εκεί και επαναλαμβάνω δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό με αυτό το ταξίδι, μακάρι να είχε τελεσφορήσει περισσότερο».
Ο κ. Παππάς ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι κατά την παραμονή του στη Βενεζουέλα… συρόταν από τα στελέχη της κυβέρνησης Μαδούρο σε διάφορα ταξίδια και σε διάφορες τοποθεσίες, δίχως να γνωρίζει ούτε με ποιους θα είχε επαφές και συναντήσεις ούτε να γνωρίζει το αντικείμενο των συζητήσεων.
Ωστόσο ο κ. Παππάς δεν απάντησε σε δύο βασικά ερωτήματα.
Για ποιο λόγο είχε συνεχώς μαζί του στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα αλλά και στη «μυστική» πτήση στην Καραϊβική, με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία, τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου;
Μητσοτάκης στο TikTok για Gigabit Voucher: Χτίζουμε τις υποδομές για ένα ψηφιακό μέλλον
Μετά το ταξίδι του στη Βενεζουέλα και στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής είχε ξανά επαφές με τον Λιβανέζο επιχειρηματία, ιδίως την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία;
Επενδύσεις
Ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο άφησε να εννοηθεί ότι το ταξίδι του στη Βενεζουέλα σχετίζεται με πιθανές επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει με ποια ιδιότητα ο τότε διευθυντής του γραφείου Τύπου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ενεπλάκη σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι επαφές αυτές δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και καμία επένδυση δεν έγινε.
«Το νησί Μαργαρίτα είναι ένα καταπληκτικό νησί, όπου πραγματικά εκεί πέρα υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και θα μπορούσαν και ελληνικές εταιρείες εκεί πέρα να… Τώρα βέβαια είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση».
Ο κ. Παππάς δεν εξήγησε με ποια ιδιότητα μετέβη στη Βενεζουέλα και στην Καραϊβική, και μάλιστα φιλοξενούμενος στο πολυτελές ξενοδοχείο «ΙΚΙΝ» στο νησί Μαργαρίτα του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, για συζητήσεις που σχετίζονται με επενδύσεις στη συγκεκριμένη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο κ. Παππάς είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι όταν μετέβη στη Βενεζουέλα δεν ήταν «καν βουλευτής, πολύ περισσότερο υπουργός».
Τελικά ο κ. Παππάς μετέβη στη Βενεζουέλα ως επικεφαλής κομματικής αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστήριξε χθες («Εψιλον»), ως ιδιώτης ή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα κάποιας συγκεκριμένης ελληνικής επιχείρησης που ενδιαφερόταν για επενδύσεις;
Οι κατηγορίες για τους Podemos
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στο θέμα της πιθανής χρηματοδότησης του ισπανικού κόμματος Podemos, πολιτικού συμμάχου του ΣΥΡΙΖΑ, βάλλοντας μάλιστα κατά της ΝΔ και του αντιπροέδρου της Αδωνι Γεωργιάδη.
«Ο φανατικός αυτός της ακροδεξιάς, ο κ. Γεωργιάδης έχει αναπαράξει χωρίς να τσεκάρει κιόλας, νομίζοντας ότι δεν θα τσεκάρουν άλλοι, δημοσιεύματα που λένε ότι το Podemos έπαιρνε λεφτά από τη Βενεζουέλα. Η ιστορία είναι η εξής, ότι ο δημοσιογράφος ο οποίος το έγραψε αυτό πλήρωσε πρόστιμο 20 χιλιάδες και με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας έχει αρχειοθετηθεί».
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
[email protected]
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου