Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προφητεία Πολάκη για Σόιμπλε: Σε έξι μήνες θα έχει φύγει

«Ο κ. Σόιμπλε δεν θα είναι πολύ καιρό στη θέση του. Έχει ένα εξάμηνο που θα είναι ακόμα στη θέση του», προφήτεψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στον Real Fm τόνισε επίσης ότι: «Ακόμα και να υπάρξει μία συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που δεν το βλέπω, γιατί η κίνηση είναι ανάποδη τώρα, ακόμα και να υπάρξει, ο κ. Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι. Μέχρι παλιότερα αυτό γινόταν, αλλά τώρα δεν θα γίνει αυτό το πράγμα διότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα είναι πολύ καιρό στη θέση του. Έχει ένα εξάμηνο ακόμα. Ακόμα και να υπάρξει νέα συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που δεν το βλέπω γιατί η κίνηση είναι ανάποδη, ο κ. Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι».

Αναφερόμενος στην φράση του Σόιμπλε ότι οι Ελληνες ζουν πάνω από τις δυνάμεις τους δήλωσε: «Θα του γυρίσουν στα μούτρα οι απειλές. Μας λέει ότι “εμείς ανακοινώνουμε 300 δισ. πλεόνασμα, δηλαδή αυτά καταφέραμε εμείς με αυτές τις συνθήκες, με αυτό το ευρώ, με αυτή την οικονομική πολιτική και από εσάς ζητάω κι άλλο αίμα”. Ε, όχι δεν έχει άλλο αίμα. Τέλειωσε το αίμα. Αυτό είναι η ιστορία.Ο Σόιμπλε επιδιώκει καταρχήν να ρίξει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη. Το σενάριο του εκβιασμού το ξαναπαίξαν μόνο που αυτή τη στιγμή ούτε εμείς είμαστε χωρίς σφαίρες στο πιστόλι, ούτε αυτοί είναι το ίδιο δυνατοί όπως ήταν».

Προτεινόμενα για εσάς

Λιαργκόβας: Πέσαμε στην παγίδα Σόιμπλε με τα πρωτογενή πλεονάσματα

Der Spiegel: Η πολιτική λιτότητας του Σόιμπλε ήταν προκλητική

Σόιμπλε: Ευρωπαϊκός νόμος για το άσυλο

Κρίσιμες αποφάσεις τον Ιούνιο για την ΕΕ στην μετά Σόιμπλε εποχή

Ο Σόιμπλε φεύγει, η συζήτηση για το χρέος δεν έρχεται…

George Michaelides

Εξομολόγηση Σόιμπλε: Ήθελα την Ελλάδα ως παράδειγμα

George Michaelides

Ο Σόιμπλε νέος πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Σόιμπλε: Αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις πρόβλημα η συμμετοχή στην Ευρωζώνη [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Η Γερμανική Βουλή ενέκρινε την δόση των 8,5 δισ. στην Ελλάδα

Evanthia Karra