Υπογράμμισε ότι «την κόκκινη γραμμή την βάζουμε ως εθνική γραμμή», προσθέτοντας πως «μείωση αφορολόγητου, χωρίς μείωση του ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, ή του φόρου των επιχειρήσεων που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή», είπε, επίσης, ο κ. Καμμένος σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια, ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις και προσθέτοντας: «Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη συνεργασία, που εξάλλου έχει υιοθετηθεί πλήρως από τον πρωθυπουργό».
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τον κ. Σόιμπλε ως «πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη Γερμανία και την ΕΕ», υποστηρίζοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μετά την απόφαση να μην είναι υποψήφιος για την Προεδρία ή την Καγκελαρία της Γερμανίας, «προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα για να διατηρείται στη δημοσιότητα. Αυτό όμως, δεν μπορούν να το πληρώσουν η Ελλάδα, η ΕΕ και οι λαοί».
Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών, είπε ότι πρέπει να είναι συνεπείς στις υποσχέσεις τους και σε αυτό που έχουν υπογράψει.
Αναφορικά με τις σχέσεις ΗΠΑ- ΕΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ «κινείται προς την κατεύθυνση της ρήξης με την πολιτική της “γερμανοποίησης” της ΕΕ, της κατάργησης των εθνών-κρατών, της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και σε διαφορετική λογική από εκείνη της παγκοσμιοποίησης».
Ερωτηθείς αν «κινδυνεύει με διάλυση η Ευρώπη», είπε ότι «η Ευρώπη των εθνών- κρατών θα μείνει ζωντανή. Η Ευρώπη της κατάργησης της εθνικής ταυτότητας έχει ήδη διαλυθεί».
Αναφορικά με την ανάγκη ύπαρξης «plan B για το ενδεχόμενος επιστροφής στην δραχμή ή διάλυσης της Ευρωζώνης», ο κ. Καμμένος, αφού επέκρινε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ευρώ για να επικυριαρχήσει στην Ευρώπη, τόνισε ότι «ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή δεν υφίσταται», και πρόσθεσε ότι «η διάλυση της Ευρωζώνης θα γίνει μόνο αν η Γερμανία υιοθετήσει την πολιτική Σόϊμπλε και όχι την αρχή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής κα της διατήρησης της Ευρωζώνης των ίσων».
Εξάλλου, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την επίσκεψη της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στα Ίμια ως προκλητική ενέργεια «που μάλλον έχει ως αποδέκτη το εσωτερικό της Τουρκίας», ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, είπε ότι απαξιοί να απαντήσει σε τέτοιου είδους δηλώσεις.
Υπογράμμισε ότι «γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν», ενώ ερωτηθείς αν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση είπε «απόλυτα».
Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των αμυντικών συμφωνιών, ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, προς διασφάλιση της ενίσχυσης του αμυντικού οπλοστασίου της χώρας.
Επισήμανε ότι «οι ισορροπίες στο Αιγαίο δεν πρέπει να διαταραχθούν, προς όφελος όλων, και ιδιαίτερα της Δύσης», τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ με τη νέα διοίκηση Τραμπ έχουν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα «αποτελεί κέντρο σταθερότητας και ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή, απέναντι σε έναν επικίνδυνα διαδεδομένο ισλαμικό φονταμενταλισμό».
Χαρακτήρισε την προεδρία Τραμπ ως «όχι απλώς θετική, αλλά καθοριστική εξέλιξη για τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο «ανοίγματος της “κάνουλας” των προσφυγικών ροών» από την Τουρκία ως αντίποινα για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, είπε ότι η Τουρκία «θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα η δικαστική εξουσία είναι διαχωρισμένη από την εκτελεστική», προσθέτοντας ότι τόσο η Γερμανία, όσο και το Βέλγιο, αλλά και άλλες χώρες, όπου υπάρχουν Τούρκοι στρατιωτικοί, «προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν εκδίδουν τους Τούρκους στρατιωτικούς με αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών της Δικαιοσύνης κάθε χώρας».
Κληθείς να σχολιάσει την άποψη περί επιβολής «μικρών ποινών» στους στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, είπε ότι επιβλήθηκαν οι ανώτερες δυνατές πειθαρχικές ποινές που εξαντλούν τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία, ενώ «από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη είναι αυτή που έχει αναλάβει την υπόθεση».
Σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη «ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ότι «συνεργασία με το κομφούζιο που έχει πλέον υιοθετήσει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα υπάρξει ποτέ».
Προηγουμένως, είχε αναφέρει ότι «η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Έχει μετατραπεί σε μόνιμο συνήγορο του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, έχει υιοθετήσει τις πολιτικές εκείνων που πολέμησαν τον Κώστα Καραμανλή και των υβριστών του, με ακροδεξιά στοιχεία, όπως ο κ. Βορίδης», ενώ χαρακτήρισε ως «ταφόπλακα της ΝΔ» την συνεργασία της με «τους νεοφιλελεύθερους που στο παρελθόν την είχαν προδώσει, δηλαδή τον κ. Σκυλακάκη, την κ. Ξαφά και τον κ. Αβραντίνη».