Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως εκπρόσωπος της εταιρίας Atlas φέρεται να είναι Κύπριος δικηγόρος, ο οποίος είχε στο παρελθόν επαγγελματικές σχέσεις με άλλον Κύπριο συνάδελφό του, με στενές επαφές με το ΑΚΕΛ.
Το πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη το όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη του καταπιστεύματος, δηλαδή του trust που κατέβαλε 100.000 ευρώ για να αποκτήσει το 2,57% της «Αυγής» σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που διενεργήθηκε το 2014.
Οι κυπριακές αρχές υποχρεούνται, βάσει της νομοθεσίας, να κοινοποιήσουν κατάλογο με όλα τα καταπιστεύματα και τους βασικούς τους αντικριστές, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις εταιρίες που έχουν έδρα τη Μεγαλόνησο. Ωστόσο, η υποχρέωση αυτή δεν έχει γίνει ακόμη πράξη, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστοι οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποι των καταπιστευμάτων.
Από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι εκπρόσωπος της Atlas είναι ένας Κύπριος δικηγόρος, που αναλαμβάνει τέτοιου είδους εταιρικές πράξεις, που θεωρούνται «ρουτίνας» για την επιχειρηματική δράση στο νησί. Σημειώνεται ότι ο έτερος Κύπριος δικηγόρος, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» σχετικά με τις επισκέψεις του στο Μαξίμου, Αρτέμης Αρτεμίου, έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Atlas και πράγματι το όνομα του εκπροσώπου του καταπιστεύματος αφορά άλλο συνάδελφό του.
Σε ό,τι αφορά τον πραγματικό μέτοχο της Atlas οι τελευταίες πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρουν ότι με το συγκεκριμένο καταπίστευμα συνδέεται ένας Ελληνας επιχειρηματίας που είχε πολυσχιδείς δραστηριότητες στο παρελθόν αλλά και σοβαρές εκκρεμότητες σήμερα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να δημοσιοποιηθεί το όνομα του μετόχου, προκειμένου να μη συνδεθεί με κυβερνητικές δραστηριότητες.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
kkatsavou@e–typos,com
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής