Θέλοντας να στείλει μήνυμα υπέρ του ανοίγματος της αγοράς, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σίγουρος ότι «θα δοθεί μία ανάσα στην αγορά». Παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη να μετατρέψει η κυβέρνηση το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση (οριζόντια, χωρίς κριτήρια). Το έκανε αυτό γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να μετατρέψει μέρος της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, αλλά όχι για όλους, με βασικότερο κριτήριο το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ακόμα από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown, επανέλαβε την πρότασή του για μερική διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και ξεπερνώντας κάθε όριο (σ.σ. αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που ψήφισε την οριστική άρση της προστασίας της α’ κατοικίας) ζήτησε από την κυβέρνηση «να αποσύρει επιτέλους τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε μόνη της, ο οποίος εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης το μόνο που διασφαλίζει είναι πλειστηριασμοί και αθρόες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών».
Η δεύτερη δόση του εμβολίου για τον πρωθυπουργό, αλλά και η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη μαζί με τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Αυστρίας για γρήγορη διαδικασία έγκρισης των εμβολίων που είναι υπό εξέταση, στάθηκε αφορμή για να επαναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, όσα είχε πει ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή στη Βουλή, εκθέτοντας την αξιωματική αντιπολίτευση στα μάτια της κοινής γνώμης, ακόμα και σε σύγκριση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Ο κ. Μητσοτάκης τη μία λέει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, για να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και την άλλη πως πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία πιο γρήγορα» γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση «διαφήμιζε πως έχει σχέδιο για 1.018 έτοιμα εμβολιαστικά κέντρα και τελικά, λόγω υποστελέχωσης, στέλνει τους ηλικιωμένους για εμβόλια σε νοσοκομεία, ακόμα και σε άλλα νησιά, διακινδυνεύοντας την υγεία τους, έταζε 2 εκατ. εμβόλια το μήνα και έχει καταφέρει σε 20 μέρες να κάνει μετά βίας 80.000, δεσμεύεται για 4 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι τον Μάρτιο και 70% των πολιτών ως τον Ιούνιο, ενώ ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει ανησυχητικά χαμηλός και οι καθυστερήσεις παρατείνονται και αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία για άρση του καθεστώτος της πατέντας, όπως τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ».
Σταϊκούρας: Ο απολογισμός του 2024 και οι προτεραιότητες για το 2025 σε υποδομές και μεταφορές
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πέτυχε 34 πόντους αλλά ο Ντουράντ πανηγύρισε – Μπακς-Νετς 122-125
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr