Απέφυγε περαιτέρω σχόλια, τονίζοντας πως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός και «κρατά μια επιφύλαξη». Σχετικά με τα προβλήματα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες πάντως ο υπουργός συνέστησε «προσοχή» και ζήτησε «να κρατούνται χαμηλοί τόνοι σε αυτά τα ζητήματα».
Είμαστε ενώπιον μιας απολύτως πολιτικής αντιπαράθεσης με τα συντηρητικά κέντρα της Ευρώπης, με το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και ο κόσμος το έχει αντιληφθεί, τόνισε ο Νίκος Παππάς αναφορικά με την πολιτική επικαιρότητα.
Μετά τις παροχές του πρωθυπουργού σε συνταξιούχους και στα νησιά, είχαμε διαρροές που έλεγαν πως μόνο μία χώρα διαφώνησε και θεώρησε τα μέτρα μη συμβατά με την συμφωνία, εξήγησε ο κύριος Παππάς και συνέχισε λέγοντας πως αυτό είναι κάτι που δεν παρακάμπτεται γιατί πρέπει να το εξετάζουμε και συνδυαστικά με την καταγεγραμμένη διαφωνία στο εσωτερικό των θεσμών.
Αναφορικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κύριος Παππάς δήλωσε πως το ζήτημα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα το θέσαμε πριν την συμφωνία του Ιουλίου και ζητούσαμε λύση χωρίς το Ταμείο. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλες χώρες και ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα συμβάλει οικονομικά ή όχι. Υπάρχει ένα συμφωνημένο πρόγραμμα που η Ελλάδα εφαρμόζει και πάλι οι άλλοι έχουν το ερωτηματικό μπροστά τους, καθώς το ΔΝΤ τονίζει πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και χρειάζονται κι άλλα μέτρα, κάτι στο οποίο είναι αντίθετη η Κομισιόν, τόνισε ο κύριος Παππάς.
Η στρατηγική μας είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τις προτεραιότητες της Αριστεράς, επισήμανε ο υπουργός.
Πέρυσι η Ελλάδα ήταν απομονωμένη, αυτή την στιγμή όμως δεν είμαστε έτσι και αυτό δεν ήταν εύκολο να το φανταστεί κανείς πριν από 1,5 χρόνο, πως θα ήμασταν μια χώρα που έχει επισκεφθεί ο ρώσος πρόεδρος, ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει φιλοξενήσει τη σύνοδο του Νότου, εκτίμησε ο κύριος Παππάς.
Το ΔΝΤ είναι μέρος της συμφωνίας όχι επειδή το ζήτησε η Ελλάδα και δεν έχει στρατηγική για να μείνει ή να φύγει. Δεν εγείρουμε εμείς το ζήτημα, το ίδιο το Ταμείο το εγείρει και εμείς καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μην καθυστερούν, επανέλαβε και πρόσθεσε πως «το τρίτο μνημόνιο επιβλήθη γιατί οι δανειακές ανάγκες της χώρας το επέβαλαν».
Αναφορικά με την β’ αξιολόγηση, ο υπουργός ανέφερε πως «τώρα συζητούμε ένα μικρό δημοσιονομικό κενό για το 2018 και τα εργασιακά» και εκτίμησε πως τα συντηρητικά κέντρα της Ευρώπης δεν θα κατορθώσουν να προκαλέσουν προβλήματα στην ελληνική κυβέρνηση: «Οι κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και του ΔΝΤ δεν θέλανε ούτε την συμφωνία του Ιουλίου, ούτε να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση αλλά δεν το καταφέρανε», τόνισε.
Το νομικό καθεστώς των καναλιών είναι στον αέρα, διότι δεν υπάρχει η σκανδαλώδης παράταση των προηγούμενων ετών και δυστυχώς για το δημόσιο συμφέρον η Δικαιοσύνη ακύρωσε τον διαγωνισμό, οπότε αν τελικά αυτοί οι επιχειρηματίες που πλήρωσαν για να εκπέμψουν, θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα, εκτίμησε ο Νίκος Παππάς.