Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερχεται Ελλάδα η Microsoft: Θα φτιάξει κέντρο Έρευνας ρομποτικών διαδικασιών

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ

Ψηφιακό… τετ α τετ με εκπροσώπους ελληνικών startups, που κατάφεραν – εν μέσω υγειονομικής κρίσης – να προσελκύσουν ξένους επενδυτές, είτε μέσω εξαγορών (Softomotive και Think Silicon) είτε χρηματοδότησης (DeepSea) είχε την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, για να προσθέσει: «είναι πάντα πολύ ευχάριστο να διαπιστώνετε ότι οι έως τώρα προσπάθειές σας μπορούν να σας οδηγήσουν στο επόμενο βήμα, για παράδειγμα, στην εξαγορά από μία μεγάλη εταιρεία ή σε μία σημαντική επένδυση από εταιρεία επενδύσεων επιχειρηματικών κεφαλαίων. Καταβάλατε μεγάλες προσπάθειες και εργαστήκατε σκληρά σε πολύ δύσκολες εποχές. Το γεγονός ότι οι συναλλαγές αυτές έλαβαν χώρα κατά τους τελευταίους μήνες στέλνει ένα σήμα ακόμη μεγαλύτερης αισιοδοξίας».

Μετά την αποκάλυψη δε του εκπροσώπου της Microsoft, Τσαρλς Λαμανά, ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προτίθεται να δημιουργήσει στην Ελλάδα το πρώτο κέντρο ανάπτυξης αυτοματοποιημένων ρομποτικών διαδικασιών (RPA), ενισχύοντας, έτσι, περαιτέρω τον αντίκτυπο της εξαγοράς της ελληνικής Softomotive στην τοπική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «η Ελλάδα διαθέτει πολιτική σταθερότητα, ταλαντούχους ανθρώπους, το κατάλληλο ανθρώπινο κεφάλαιο, καθώς και μία κυβέρνηση, που θεωρώ ότι αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνει, για να στηρίξει τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, που αναπτύσσονται ταχύτατα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η καλύτερη εμπειρία από τη χώρα μας, που μπορείτε να διαδώσετε, είναι ακριβώς η εμπειρία, για την οποία μας μιλήσατε, η οποία, μάλιστα, αποτελεί και ένα πάρα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα. Ελπίζουμε ότι θα δούμε και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύσσονται και να προσελκύουν το ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Ο στόχος είναι πάντα να δημιουργούμε όσο το δυνατόν περισσότερες νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να φροντίζουμε ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να μας κάνουν υπερήφανους, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στον διεθνή τεχνολογικό τομέα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει το οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, παρέχοντας περισσότερες φορολογικές ελαφρύνσεις για επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη και ένα πλαίσιο για την καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση των δικαιωμάτων προαίρεσης για την αγορά μετοχών (stock options). Ταυτόχρονα, το μάθημα των βασικών αρχών επιχειρηματικότητας θα εισαχθεί για πρώτη φορά στα σχολεία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δένδιας: Η Τουρκία συνεχίζει τις έκνομες ενέργειες – Αν νομίζει ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί τουρκικής λίμνης, να το ξεχάσει!

Μιχάλης Μάρδας

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη-Γεννηματά στη Βουλή για δημόσιες συναθροίσεις και Συν-εργασία

Μιχάλης Μάρδας

Νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Ποιοι δεν θα δώσουν προκαταβολή φόρου

Μιχάλης Μάρδας

Μπήκαν οι μπουλντόζες μετά από 20 χρόνια στο Ελληνικό – Μητσοτάκης: Εδώ θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης

Μιχάλης Μάρδας

Δείτε LIVE την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό παρουσία Μητσοτάκη

Μιχάλης Μάρδας

Ανησυχία για την οικονομία, εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη

Kon

Ο Μητσοτάκης στο Ελληνικό για την έναρξη των εργασιών και στη Βουλή για ανακοίνωση νέων μέτρων στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Μιχάλης Μάρδας

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ευρωπαίους ηγέτες: Στήριξη της οικονομίας και μία φιλόδοξη συμφωνία

Tinad

O… «αντάρτης» πατέρας του Μπόρις Τζόνσον – Ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα παρά τις απαγορεύσεις!

Tinad