Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για προϋπολογισμό 2020: Οι αδικίες δεν αντιμετωπίζονται με την πολιτική της ΝΔ

Γεννηματά για Κρεμαστινό: Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο

Newsroom eleftherostypos.gr

Στα εθνικά θέματα και κυρίως στην κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας έδωσε έμφαση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της την Τετάρτη στη Βουλή, όπου συζητείται και ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του 2020.

«Μακάρι να ήταν αρκετό σήμερα να μιλήσουμε μόνο για την οικονομία. Οι τουρκικές προκλήσεις και η έξαρση του προσφυγικού απασχολούν έντονα τους Έλληνες. Αυτά τα δύο ζητήματα συνδέονται μεταξύ τους, επηρεάζουν και επηρεάζονται από την Οικονομία. Ζήτησα, πριν από λίγες ημέρες, κύριε Μητσοτάκη, να μας πείτε εδώ στη Βουλή για τις “κόκκινες γραμμές σας” και να συγκαλέσετε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Το αρνηθήκατε και αναλάβατε μόνος σας όλη την ευθύνη», είπε η κυρία Γεννηματά, απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρθηκε στους τέσσερις «στρατηγικούς άξονες» που πρέπει να ακολουθηθούν απέναντι στην Τουρκία.

Όπως είπε: «Πρέπει να υπάρξει έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη της Ευρώπης, να ενισχυθούν οι συνεργασίες ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο, να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας και να επιδιωχθεί η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ώστε να αρχίσουν οι συνομιλίες για κατάρτιση του συνυποσχετικού και να υπάρξει προσφυγή στο διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

«Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο τι συζητάμε – Ο κύκλος των παραχωρήσεων πρέπει να κλείσει. Πρέπει να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα στον Ερντογάν. Όποιος τολμήσει να καταπατήσει τα εθνικά μας δικαιώματα, τότε θα απαντήσουμε δυναμικά. Μόνο με μια τέτοια απάντηση, θα μας λάβουν άπαντες σοβαρά», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι απαραίτητο να ύπαρξει μία και ενιαία εθνική γραμμή στον τόπο», τόνισε η κυρία Γεννηματά και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό του είπε: «Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, κύριε Μητσοτάκη, αλλά εγρήγορση».

Πρόταση νόμου για τη «13η σύνταξη»

Η κυρία Γεννηματά προανήγγειλε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα φέρει πρόταση νόμου, βάσει της οποίας θα θεσμοθετείται 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους, «ώστε να σταματήσει», όπως είπε «η τακτική των μποναμάδων».

Για τον Προϋπολογισμό

Σύμφωνα με την ίδια, «αυτόν τον Προϋπολογισμό θα μπορούσε κάλλιστα να τον υπογράφει ο κ. Τσακαλώτος. Στις ίδιες ράγες κινείται. Τα υπερπλεονάσματα είναι πάντα εδώ. Οι δεσμεύσεις Τσίπρα παραμένουν ισχυρές. Και οι πολίτες παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές. Ο προϋπολογισμός του 2020 προσγειώνει τον κ. Μητσοτάκη. Από την «εικονική κανονικότητα» που παρουσιάζει, στη σκληρή πραγματικότητα που ζούμε».

Υπογράμμισε δε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2020.

«Οι αδικίες δεν αντιμετωπίζονται με την πολιτική σας. Η ανεργία δεν μειώνεται. Η Ελλάδα παραμένει πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται , είναι μερικής απασχόλησης με χαμηλούς μισθούς. Άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους με τους πλειστηριασμούς που έρχονται. Οι πολίτες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Οι φόροι εξοντώνουν τα νοικοκυριά, εξανεμίζουν τα εισοδήματα, οι όποιες μειώσεις είναι για τους λίγους», συνέχισε η Φώφη Γεννηματά.

Υποστήριξε, εξάλλου, πως «το αδιέξοδο της ανάπτυξης παραμένει».

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δοκιμάζονται. Η αγορά φυτοζωεί, οι τράπεζες αδυνατούν να τις χρηματοδοτήσουν. Οι επενδύσεις που όλο έρχονται παραμένουν στα χαρτιά. Στάσιμο το ΠΔΕ, υψηλά πρωτογενή πλεόνασμα γονατίζουν νοικοκυριά και οικονομία. Φορολογικές αλλαγές χωρίς σύνδεση με νέες επενδύσεις και απασχόληση. Αναξιοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Επίσημα υποψήφιοι και οι έξι για την ηγεσία του

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου υπέγραψε για τον εαυτό του ως μέλος της ΚΠΕ αλλά… κόπηκε

Λάμπρος Κατσαρός

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Βγήκαν τα… μαχαίρια από το ξεκίνημα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ένα μήνυμα από τα ’80s, ένας πίνακας του Μόραλη και ολίγον από ντουλάπα, τρένταραν πάλι την πολιτική

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΚΙΝΑΛ: Έξι οι «μονομάχοι» για την ηγεσία του – Πόσες υπογραφές κατέθεσαν Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Eπίσημα υποψήφιος με 6.245 υπογραφές o Παύλος Γερουλάνος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom