Μετά τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης, που έχει την πλήρη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο για «ρεβανσισμό» και επιμένει να υποστηρίζει πως πρέπει να καλυφθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και άρα να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παραβίασε τον κανονισμό της Βουλής και προτίθενται να δώσουν συνέχεια στην αντιπαράθεση, επαναφέροντας τις κατηγορίες κατά των πολιτικών τους αντιπάλων. Η στρατηγική της Κουμουνδούρου βασίζεται στην αναμόχλευση της σκανδαλολογίας και τη στοχοποίηση, εκ νέου, των πολιτικών προσώπων που είχε εμπλέξει κατά την προεκλογική περίοδο.
Ο Νίκος Παππάς έδωσε (Στο Κόκκινο) το στίγμα της γραμμής που πρόκειται να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη υπόθεση και όπως φαίνεται επιστρέφει στο «δόγμα Πολάκη». «Τον Πολάκη δεν τον στοχοποιούν γιατί κάνει κρουστικές αναρτήσεις στο facebook ή φωνάζει. Τον στοχοποιούν για το έργο του, γιατί έβγαλε τα άπλυτά τους στη φόρα, γιατί δεν υπέκυψε σε πιέσεις ώστε να συγκαλύψει όσα έβλεπε να γίνονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Νοvartis, γιατί πέταξε έξω τους εργολάβους από τα νοσοκομεία. Κάνουν λάθος όμως ότι θα ξεμπλέξουν εύκολα όσοι αποφάσισαν να εκδικηθούν την αλήθεια», δήλωσε ο κ. Παππάς.
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει και με αφορμή τα νομοθετήματα της κυβέρνησης. Στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις φοροελαφρύνσεις, όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και οι 120 δόσεις. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να απαξιώσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από τη Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι με τη ρύθμισή της μεροληπτεί υπέρ των πλουσίων. «Εδώ μπαίνει το θέμα για τη μεσαία τάξη, κατά τη δική μας άποψη, και νομίζω ολόκληρου του ελληνικού λαού, ότι οι περιουσίες πάνω από 500.000 και πάνω από 1 εκατομμύριο δεν είναι μεσαία τάξη, με όποια θεώρηση των πραγμάτων θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί», τόνισε ο τέως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσακαλώτος, μάλιστα, έστρεψε τα βέλη του και κατά του Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίον παρομοίασε με τον… Ιζνογκούντ, επικαλούμενος τη «σιωπή» του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. «Τέτοια ανεξαρτησία έχουμε να δούμε από τότε που ο μεγάλος βεζίρης Ιζνογκούντ ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη», υποστήριξε.
Πυρά για το φορολογικό νομοσχέδιο δέχθηκε η κυβέρνηση και από την αναπληρώτρια τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία υποστήριξε ότι «το γεγονός ότι η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές δεν της δίνει συγχωροχάρτι για τις προηγούμενες πολιτικές της, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία». Κριτική, όμως, συνεχίζει να δέχεται η κυβέρνηση και για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού, με τον Αλέκο Φλαμπουράρη να υποστηρίζει ότι η τροπολογία της κυβέρνησης δεν είναι «προς επιτάχυνση της επένδυσης, αλλά προς διευκόλυνση των επενδυτών». Ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο μάλιστα για «εξυπηρέτηση» που έκανε η κυβέρνηση στους επιχειρηματίες, «στη χωροθέτηση των υψηλών κτιρίων».
Τις επόμενες ημέρες, και εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει τις… πολεμικές του μηχανές, με σκληρή κριτική για τα ζητήματα στα οποία διαφωνεί ιδεολογικά, ενώ εξακολουθεί να δίνει βαρύτητα στα θέματα της οικονομίας και διοίκησης του κράτους. «Μας ανησυχεί η απόπειρα που γίνεται για την παλινόρθωση ενός κομματικού κράτους, για το οποίο έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να το αφήσουμε πίσω μας», υποστήριξε (Στο Κόκκινο) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να παρομοιάσει την κυβέρνηση της Ν.Δ. με την Ιταλία του Σαλβίνι.
Από την έντυπη έκδοση