Όπως είπε, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι είναι διατεθειμένος να βρίσκεται σε ντιμπέιτ κάθε μέρα, εφόσον προκηρυχθούν εκλογές, αυτό «απεδείχθη εντελώς ψευδές».
Μιλώντας για τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ, αναφέρθηκε σε προσκόμματα που επικαλέστηκαν τα άλλα κόμματα, παρότι το κυβερνητικό κόμμα έκανε σαφές ότι μπορεί να ακυρώσει τα πάντα, προκειμένου αυτό να γίνει, όπως εξήγησε.
Για την επίλυση του προβλήματος, όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να έρθει κατευθείαν από τις Βρυξέλλες την 1η Ιουλίου το βράδυ, προκειμένου «να μην χαθεί αυτή η σημαντική τηλεμαχία».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι τα κόμματα δεν θέλουν να γίνει μία ανοικτή προγραμματική αντιπαράθεση και πρόσθεσε ότι «εμείς επιμένουμε και για την 1η Ιουλίου που λένε ότι όλοι μπορούν, να γυρίσει ο κ.Τσίπρας από τις Βρυξέλλες». Ανέφερε ωστόσο ότι δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση.
Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, η ΝΔ δεν θέλει να εκτεθούν πτυχές του προγράμματός της στον λαό, οι οποίες θα έκαναν λιγότερο δημοφιλές το πρόγραμμά της.
Σε ό, τι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να είναι πρώτο κόμμα. «Εμείς δουλεύουμε μόνο μ΄αυτό το σενάριο και μόνο μ΄αυτόν τον σκοπό» είπε και πρόσθεσε ότι η μάχη είναι δύσκολη, αλλά στις εθνικές εκλογές, όπως σημείωσε, ο κόσμος ψηφίζει με διαφορετική αίσθηση του διακυβεύματος.
«Είναι μία ανοικτή μάχη, που μπορεί να κερδηθεί. Δύσκολη, αλλά ανοικτή» τόνισε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για δύο αντιπαρατιθέμενα προγράμματα.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, αφορά την ανάπτυξη για όλους με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ίσες ευκαιρίες και 500.000 νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς και δικαιώματα, κανόνες για όλους και στοχευμένη φορολογία για την ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων, και από την άλλη, το πρόγραμμα της ΝΔ αναφέρεται σε οριζόντια φορολογία, χωρίς να λέει από πού θα μειωθούν οι δαπάνες, αλλά και επιμονή στην αναλογία 1 προς 5 στο Δημόσιο.
Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική που παρέδωσε τη χώρα με έλλειμμα 13% με αποτέλεσμα να την οδηγήσει σε «κατάσταση περιορισμένης κυριαρχίας» και στη «μεγαλύτερη ανατροπή που έχει ζήσει στη σύγχρονη ιστορία».