Η σκιά πάνω από την συνεδρίαση υπήρχε μετά και την δημόσια παραδοχή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου που με κυνισμό ομολόγησε ότι η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή εξαιτίας των διασυνδέσεων που έχει (σ.σ. θυμίζουμε ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου είναι αντιπρόεδρος της Βουλής).
Η υπόθεση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έφερε την Κουμουνδούρου για ακόμα μια φορά σε δεινή θέση επικοινωνιακά , καθώς την στιγμή που ήθελε να προτάξει το πρόγραμμά του και την ακύρωση μείωσης του αφορολόγητου η προσοχή των πολιτών στράφηκε στην τακτοποίηση ημετέρων από πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με καταθέσεις τροπολογιών στην Βουλή μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος πως «όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η όλη υπόθεση των μετατάξεων οδήγησε την Πέμπτη σε έντονες επαφές ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρόεδρο της Βουλής και εν τέλει την ίδια την κ. Χριστοδουλοπούλου.
Η πρώτη κίνηση έγινε από το γραφείο του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Βούτση και, σε υψηλούς τόνους, του διατύπωσε την δυσαρέσκειά του για την κ. Χριστοδουλοπούλου και τις μετατάξεις.
Μήνυση της Λινού στον Πολάκη για συκοφαντικές επιθέσεις - «Η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια»
Υπό αυτές τις συνθήκες η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να συνομιλήσει προσωπικά με τον κ. Τσίπρα. Η πρώτη κλήση δεν απαντήθηκε, διότι ο πρωθυπουργός μιλούσε στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.
Στην δεύτερη προσπάθεια η κ. Χριστοδουλοπούλου κατάφερε να μιλήσει στον κ. Τσίπρα, στον οποίο υποσχέθηκε πως δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στην δήλωσή της ότι «αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις», είπε ότι πολλοί την εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική και συνέχισε εξηγώντας «όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής, ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης».
Διαβάσατε επίσης: Και όμως ο Βούτσης λέει αλήθεια: Δεν νοιώθω ίχνος ενοχής για τις μετατάξεις στη Βουλή [βίντεο]
«Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα», ανέφερε.
Στη δήλωση της πάντως η κ. Χριστοδουλοπούλου ζητά συγγνώμη «από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα. Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι η περιθωριοποίηση της κ. Χριστοδουλοπούλου ήταν μονόδρομος πολιτικά, δεδομένης της συμπεριφοράς της αλλά και της αποδυνάμωσής της στο εσωτερική της παράταξης.