Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα προεκλογική εξαγγελία Τσίπρα: Από το 13% στο 11% ο ΦΠΑ για τη διαμονή

Νέα προεκλογική εξαγγελία Τσίπρα: Από το 13% στο 11% ο ΦΠΑ για τη διαμονή

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε απόψε στην ανοικτή συνεδρίαση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνήθη τακτική του το τελευταίο διάστημα υποσχέθηκε πως θα υπάρχει μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 11% το 2020 για τη διαμονή στη χώρα μας ενώ την ίδια στιγμή ζήτησε και  «συγγνώμη» από τους επιχειρηματίες που κάνει εκλογές στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

«Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε μαζί καταφέρει να σηκώσουμε το τουριστικό προϊόν στην κορυφή. Έχουμε καταφέρει να σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όσον αφορά τις αφίξεις στην πατρίδα μας και γνωρίζω ότι αυτό δεν ήταν δεδομένο. Ο κλάδος ξεπέρασε τους στόχους που είχε βάλει και έφθασε στις 33 εκατομμύρια αφίξεις το 2018 όταν στο 12ο Συνέδριο, το 2013 είχε θέσει το στόχο των 24 εκατομμυρίων αφίξεων ως το 2021.Το κρίσιμο σήμερα, είναι όχι απλά να διατηρήσουμε αυτή την ιστορικά πρωτόγνωρη εικόνα στον τουρισμό, αλλά να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.

Τα εκατομμύρια των τουριστών που ήρθαν στην χώρα μας αυτά τα δύσκολα χρόνια, έσπασαν τα στερεότυπα που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν. Η υπηρεσία του τουρισμού στην πατρίδα, είναι ότι χάλασαν τα σχέδια κάποιων στο εξωτερικό που με ιδιοτελή τρόπο προσπάθησαν να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα διαλυμένη, χωρίς υποδομές, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σταθερότητα. Επιπλέον τροφοδότησε την εθνική προσπάθεια που διεξάγουμε από το 2015, να βγει η χώρα από τη στενωπό των μνημονίων.

Εσείς είσαστε η βαριά βιομηχανία του τόπου. Ο τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους της οικονομίας που άντεξαν στην κρίση. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε το τουριστικό προϊόν της χώρας μας στη κορυφή, καταγράφοντας κάθε χρόνο ρεκόρ επισκέψεων».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία που αφορούν τον κλάδο.

«Θέλω να σταθώ σε ορισμένα πολύ ελπιδοφόρα οικονομικά στοιχεία που προκύπτουν από την τουριστική δραστηριότητα. Για το 2018, οι επενδύσεις στον τουρισμό έφτασαν τα 5 δις, από 3,4 δις το 2017.

Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια και σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ για την διαμονή θα μειωθεί από το 13% στο 11% το 2020. Ολοκληρώσαμε ημιτελείς οδικούς άξονες.

Κάνουμε παρεμβάσεις από το πλεόνασμα ενώ παλαιότερα οι κυβέρνησεις από το έλλειμμα.

Ο δρόμος προς τα μπροστά δεν είναι δεδομένος δεν είναι ότι και να συμβεί διασφαλισμένος. Ο ελληνικός λαός θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Ο λαός θα αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της παροιμιώδους ανικανότητας στην διαχείριση των οικονομικών της χώρας. Ας μην ξεχνάμε ποιοι κυβερνούσαν αυτή την χώρα όταν μπήκε στην περιπέτεια

Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση πιο δυνατή, πιο σίγουρη και πιο έμπειρη. Η Ελλάδα ξεπέρασε πια τις μεγάλες δυσκολίες. Αλλάζει τα τελευταία χρόνια προς το καλύτερο. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προχωρήσει μπροστά και θα προχωρήσει μπροστά».

Προτεινόμενα για εσάς

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Τα γκάλοπ και η απόγνωση

Kon

Η «γαλοπούλα» που βάζει και αυτογκόλ

Kon

Μέμνησο βοσκοτοπίων…

Kon

Μέχρι και ο Αποστολάκης άδειασε τον Τσίπρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου: O Τσίπρας αναφέρεται στην Ελλάδα ως «μικρή» γιατί θέλει να τη φέρει στα μέτρα του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom