Ο κ. Φίλης, ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή είναι «κλασική περίπτωση» υποθέσεων που υπάγονται στο Σύνταγμα και στην προστασία που προσφέρει στους βουλευτές για την διατύπωση γνώμης. Ο Ν. Φίλης, επισήμανε ότι την περίοδο των «γνωστών, τραγικών γεγονότων στην Αλβανία και της εκτέλεσης του Κ. Κατσίφα» είχε τοποθετηθεί για το γεγονός αυτό «με σεβασμό στον άδικα χαμένο ομογενή», καθώς και στον πόνο της οικογένειάς του, αλλά και με «πλήρη και σαφή οριοθέτηση με τις πρακτικές του κατ’ επαγγέλματος βορειοηπειρωτικού αλυτρωτισμού».
Από την Ολομέλεια απορρίφθηκε επίσης (με 134 ψήφους, έναντι επτά υπέρ και δύο “παρών”) το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Φορτσάκη, για υπόθεση χορήγησης υπερωριών, κατά την περίοδο που ήταν πρύτανης του ΕΚΠΑ. Μια υπόθεση, όπως είπε ο βουλευτής, για την οποία όλοι οι υπόλοιποι ελεγχόμενοι έχουν αθωωθεί όπως και οι προηγούμενες πρυτανικές διοικήσεις.
Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή, Αριστείδη Φωκά, τάχθηκε η Ολομέλεια με ψήφους 133 κατά, έναντι 7 υπέρ και 3 παρών. Η υπόθεση αφορούσε σε απαξιωτικές για το Κοινοβούλιο δηλώσεις του βουλευτή σε συγκέντρωση βουλευτών.