Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δημιουργήσει διαχωριστικές γραμμές και ταξικό πρόσημο ενόψει Ευρωεκλογών και έκανε λόγο για σύγκρουση ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.
Επιμένοντας στους υψηλούς τόνους ως προς τις διαχωριστικές γραμμές, ο κ, Τσίπρας υπέδειξε πως «ο δικός μας κόσμος είναι η Ελλάδα των πολλών, που αποκαθιστά αδικίες, επουλώνει τις πληγές της κρίσης, στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, ανακτά την κυριαρχία της και ξεμπερδεύει με τις προσταγές και τους καταναγκασμούς των τεχνοκρατών της τρόικα και του ΔΝΤ, επενδύει στους ανθρώπους της, δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες στη νέα γενιά».
Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν έχω την πολυτέλεια για τα παιδιά μου να χάσω τον έλεγχο ούτε στιγμή
Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να μην τον γιουχάρουν αλλά να του πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον πολιτικό του λόγο, διότι όσο και να τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του, του ξεφεύγουν στις τελευταίες συνεντεύξεις και δεν το κρύβει ποια είναι η Ελλάδα που οραματίζεται, το σχέδιο του και το πρόγραμμά του.
«Δεν ήταν τυχαίο που στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη ένας νέος που θέλει να γίνει ψυκτικός είναι από το Περιστέρι και όχι στην Εκάλη ή την Πολιτεία ή το Πανόραμα της Βούλας», είπε ο κ. Τσίπρας
«Γιατί έχει μια πολύ σαφή θέση στο μυαλό του για το ποια είναι η θέση και ο προορισμός του καθενός σε αυτή τη χώρα. Έχει σαφή αντίθεση με την ίδια την ιδέα της κοινωνικής κινητικότητας που αποτέλεσε το υπόβαθρο της συλλογικής προόδου για την ελληνική κοινωνία από τον πόλεμο και μετά», τόνισε και συνέχισε: «Γιατί η Ελλάδα που βρήκε ξανά περπατησιά και όρθωσε ξανά το ανάστημα της μετά τα δύσκολα χρόνια, δεν ήταν δημιούργημα της αριστοκρατίας και των ελίτ της. Η Ελλάδα αναγεννήθηκε από τα παιδιά των αγροτών στη Λάρισα που έγιναν γιατροί. Από τα παιδιά των κτηνοτρόφων στην Ήπειρο που έγιναν μηχανικοί. Από τα παιδιά των λιμενεργατών του Πειραιά που έγιναν επιστήμονες. Από τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων στο Περιστέρι που έγιναν δικηγόροι. Αυτό ήταν το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο που δεν έσπασε ποτέ. Και δεν θα σπάσει ούτε τώρα από τη νεοφιλελεύθερη μανία του κ. Μητσοτάκη. Εδώ λοιπόν βρίσκεται η διαφορά μας».
«Ο δικός μας κόσμος είναι η Ελλάδα των πολλών, που αποκαθιστά αδικίες, επουλώνει τις πληγές της κρίσης, στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, ανακτά την κυριαρχία της και ξεμπερδεύει με τις προσταγές και τους καταναγκασμούς των τεχνοκρατών της τρόικα και του ΔΝΤ, επενδύει στους ανθρώπους της, δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες στη νέα γενιά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «χονδροειδές ψέμα» τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη.