Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ερωτηθείσα σχετικά με τα Εξάρχεια υποστήριξε ότι «δρούμε καθημερινά» ενώ απαντώντας στα περί άβατου στα Εξάρχεια δηλώνει ότι «άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους».
Η Κατερίνα Παπακώστα, τέλος, χαρακτηρίζει τα Εξάρχεια ως «Μονμάρτη της πρωτεύουσας» καλώντας όλους σε «αυτοκριτική».
Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τον θόλο
Το απόσπασμα από τη συνέντευξη της Κατερίνας Παπακώστα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:
Κυρία Παπακώστα, να ξεκινήσω από την επιχείρηση «σκούπα» στα Εξάρχεια και να σας ρωτήσω: Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της Αστυνομίας για αυτή την πολύπαθη περιοχή των Αθηνών;
Από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή. Το μήνυμα δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ξεκάθαρο: Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους. Κάποιοι έχουν «επενδύσει» στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα.
Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες.