«Η άποψη του Ποταμιού είναι ότι ψηφίζουμε την Συμφωνία, αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Η δική μου, προσωπική άποψη εδώ και μήνες, όταν εμφανίστηκε ως πιθανότητα να μην υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να φέρει την Συμφωνία προς κύρωση, είναι ότι συνεπές σε όσους θεωρούν ότι είναι εθνικά προς το συμφέρον μας να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, να στηρίξεις την κυβέρνηση, για να υπάρχει κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Είναι ανορθόδοξη αυτή η σκέψη, είναι όμως συνεπής με την συνείδηση. Δεν έχει προκύψει βεβαίως αυτή η ανάγκη, είναι όμως πιθανή. Μένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία», είπε ο βουλευτής.
«Δεν είπα ποτέ ότι θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχω. Είναι ανορθόδοξη η σκέψη μου, ξαναλέω, αλλά αν το μείζον είναι το εθνικό θέμα, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω, πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή την συμφωνία και ούτως ή άλλως θα είναι βραχύβια», πρόσθεσε δηλώνοντας την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να φέρει την Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
«Δεν ξέρω τι θα κάνω, δεν έχει προκύψει αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο και βαρύ το δίλημμα, αλλά σε αυτά τα δύσκολα σταυροδρόμια με την ιστορία πρέπει να ακούς την συνείδησή σου», κατέληξε.
Πάντως, ο κύριος Δανέλλης, πρόσθεσε πως στην περίπτωση που περάσει η Συμφωνία και ζητηθεί ακολούθως ψήφος εμπιστοσύνης, «δεν συντρέχει λόγος» να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο βουλευτής του Ποταμιού άλλωστε τάχθηκε ανοιχτά ακόμη και υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για συνεργασία της κεντροαριστεράς, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε μια σειρά ζητημάτων, όπως για παράδειγμα την υπόθεση Novartis. Θα έπρεπε να διερευνηθεί μια τέτοια περίπτωση, σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]